מכתבים שהכילו אבקה לבנה נשלחו ל-15 שגרירויות של ארצות הברית ברחבי אירופה, כך על פי פרסומי מחלקת המדינה בארה"ב.
ה-cnn דיווח כי האבקה נבדקה, והוכח כי היא אינה מזיקה ב-14 מהמקומות. עדיין מחכים לתוצאות הבדיקה של האבקה מהאג, הולנד. כך מסר סגן הדובר, רוברט ווד. הוא הוסיף כי רשימת שגרירויות ארצות הברית בהן התקבלה המעטפה עם האבקה, כללה את: ברלין- גרמניה, ברן- שוויץ, ברסל- בלגיה, בוקרשט- רומניה, קופנהאגן- דנמרק, דבלין- אירלנד, לוקסמבורג, מדריד- ספרד, אוסלו- נורבגיה, פריז- צרפת, ריגה- לטביה, רומא- איטליה, שטוקהולם- שבדיה, טאלין- אסטוניה, והאג- הולנד.
המעטפות נלקחו כאמור לבדיקה, שהעלתה כי האבקה הלבנה בתוכן היא קמח לבן. עד שהתגלו תוצאת הבדיקה, סגרה היום השגרירות במדריד את שער כניסת העובדים, כך מסר בכיר באו"ם.
המכתב לשגרירות במדריד התקבל ליד הכניסה, ונשאר סגור בגלל חשש בטחוני. "אנחנו יודעים מהו מקור המכתב", אמר בכיר בשגרירות, אך סרב לפרט. הוא הגדיר את האירוע כ"מאוד חמור", אבל המשיך ולגלג על המהומה מחוץ לשגרירות, שנגרמה כתוצאה מהתאספות צוותי התקשורת ליד ניידות המשטרה והאמבולנסים.
מכתב דומה נשלח לשגרירות ארצות הברית בקופנהאגן אתמול (יום שלישי), אמרה היום דוברת השגרירות, מליסה פורד. היא הוסיפה שהיא עדיין לא קיבלה תשובה לגבי התוכן של המעטפה המסתורית, בניגוד להצהרתו של ווד.
פורד אמרה כי "בדרך כלל לוקח לתוצאות הבדיקה הזו כ-24 שעות להגיע, ולכן אולי כדאי לחכות להמשך היום או למחר בבוקר על מנת לדעת ולא לנחש את תוצאות הבדיקה".