המשטרה תפתח היום בחקירה בניסיון למצוא את האחראים להפצת המייל השקרי לפיו יש קשר בין צריכת במבה לפגיעה בתינוקות. בעקבות המייל שהופץ אתמול ירדה מניית "אוסם" ב- 2.4%.  

במשרד הבריאות ביקשו אתמול (ד) להבהיר כי אין שחר לשמועות המעוברות באמצעות הדואר האלקטרוני באינטרנט כי תמותת התינוקות בשבועות האחרונים קשורה לבמבה מבית אוסם.

"משרד הבריאות חוזר ומדגיש כי אין קשר בין התחלואה החריגה של הילדים שדווחה בראשית השבוע לבין צריכת מזון. בעקבות שמועות המתפרסמות בשעות האחרונות חוזר משרד הבריאות על הודעתו מאמש כי אין כל קשר בין התחלואה החריגה לבין אכילת מוצרי מזון מסוג כלשהו".

ערוץ 7 פנה לחברת אוסם בשל פניות רבות שהצטברו במערכת  לפיהן בעלי מכולות התבקשו לאסוף את שקיות הבמבה מהמדפים. דוברת חברת אוסם אמרה לערוץ 7 בצהריים כי השמועה באינטרנט היא - שקרית ומטורפת. "לא ניתנה כל הוראה כזו. מדובר בשמועות זדוניות. אם היה חשש כזה בוודאי היינו פועלים בהתאם כגוף אחראי. אפשר להמשיך להנות מהבמה בשקט", אמרה.