הסגל הבכיר במשרדי הממשלה הקורא לשינוי מבני בניהול ירושלים יציג הבוקר בפני ראש העיר הנכנס ניר ברקת, הצעה על פיה נדרש כל משרד ממשלתי וכל גוף ציבורי למנות עובד בכיר כסמנכ"ל שיהיה אחראי על ייזום פרויקטים בירושלים, תקצובם וקידומם.
עמותת הסגל הבכיר, ביניהם מנכ"לים וסמנכ"לים פעילים וגמלאים, מציעה לממשלה החדשה לקבוע כי בכל משרד ותאגיד ממשלתי, וכן בארגונים לאומיים ארציים (כמו הסוכנות והקרן הקיימת), ימונה בכיר כ"נאמן ירושלים", שתפקידו יהיה לקדם את ענייני ירושלים מעבר לטיפול השוטף. זאת, תוך תיאום ושיתוף פעולה עם עמיתיו במשרדים הנוגעים, ותוך חובת דיווח תקופתית (על יוזמות ופעולות משרדו בנושא) אל ראש הממשלה, שעל פי הצעתם יחזיק גם בתיק לענייני ירושלים.
העמותה פעילה בין השאר בקואליציית "ירושלים בת-קיימא" לשיפור החיים בעיר וכן בתנועה להעצמת ירושלים לפיתוחה כעיר חינוך, מדע והשכלה גבוהה.
יאיר בר-קול, יו"ר העמותה, מדגיש כי בין היוזמות שבכירי השרות הציבורי מבקשים לקדם עתה גם פיתוח מתחם תיירותי ייחודי בעיר, כהדגמה ל"מובלעת תיירותית".
לדברי בר-קול ההצעה מתייחסת למתחם בירושלים הכולל את רוב מוקדי התרבות והבילוי בעיר: הסינמטק, בית אות המוצר, תיאטרון המעבדה, מתחם הרכבת המתחדש, תיאטרון החאן, מרכז מורשת בגין, מרכזי המוסיקה והתרבות בימין משה ומשכנות שאננים, גן הפעמון, מרכז תרבות העמים לנוער, קולנוע סמדר, בית שמואל וימק"א.
"הכוונה לטפח את המתחם לאזור שנעים יותר לשהות בו, ע"י פעילות מתוכננת וממוקדת, בסיוע חקיקה ואכיפה, הסברה ופעילות קהילתית, התנדבותית ותרבותית", מציין בר-קול.
הבכירים מציעים כי הפעילות במתחם תלווה בגיבוש ובאישור מערכת של כללי התנהגות ייחודיים במתחם המוכרז וכן בחקיקה של חוקי עזר עירוניים מיוחדים ובאכיפתם.
בין היתר מוצעת הקפדה יתרה באזור זה בנושאי שילוט, ניקוי חלונות ראווה, רענון חזיתות מבנים, חובת ניקוי סמוך לעסק בנוסף לניקיון ע"י העירייה, איסור קיבוץ נדבות, איסור חנייה על מדרכות, איסור תליית מודעות על עמודים, קירות ותחנות אוטובוס, והחמרת הענישה על השלכת ניירות, פסולת וצואת בעלי חיים.
להצעת בכירי משרדי הממשלה, המתחם יאופיין בתגבור העשייה והנוכחות היום יומית של העירייה וניקיון בכל שעות היממה, רמת אבטחה גבוהה במיוחד, פיקוח הדוק על מחירי השירותים של העסקים באזור (על-ידי פקחי משרד התמ"ת) וייזום פעילות תרבות ובידור כמופעי רחוב ע"י העירייה, המוסדות הקהילתיים ומשרד התיירות.
הבכירים מציינים כי תוכנית שכזאת היא ריאלית, בעלת סיכויים להצלחה ולתוצאות בתקופה קצרה יחסית, ותוך עלויות צנועות. תוכל לשמש כדגם הניתן לאימוץ, להתאמה, להרחבה ולמימוש הדרגתי גם בשכונות, במרכזים ובאזורים אחרים בעיר ולהוות מנוף לקידום התיירות בירושלים ובמדינה כולה. עוד הם מציינים כי תוכנית זו אינה עומדת בסתירה, אלא משלימה יוזמות אחרות שעלו לאחרונה בירושלים בתחום התיירות, כמו עידוד תיירות מרפא, תיירות ומדע.