בארגון זכויות האדם ביש"ע נחקרות בשבועיים האחרונים מספר תלונות על אלימות שוטרים בעת פינוי בית השלום בחברון. בארגון מציינים כי הפעם גם אירועי אלימות של ערבים סביב בית השלום נחקרים.
בארגון מבהירים כי למרות ה"ספין" של המשטרה, כאילו הפינוי בוצע ללא אלימות וללא נפגעים, מתברר שהיו לא מעט אירועי אלימות שוטרים שאין להם שום "הצדקה מבצעית", ואשר בהחלט מצדיקים פניה למח"ש וניהול תביעות נזיקין.
בשונה מאירועים שונים, הפעם נחקרים ע"י הארגון גם אירועי אלימות של ערבים, אשר התרחשו ביום הפינוי עצמו ובימים שלפניו ולאחריו.
החלטה זו התקבלה לאחר שהתברר כי משטרת חברון חוקרת אירועים אלה בעצלתיים, ולעתים אינה חוקרת אותם כלל. כך, למשל, טרם נעצרו חשודים מהארוע החמור בו נפצע אנושות הנער אליסף אסבן. טרם נעצרו חשודים מהארוע החמור בשבת פר' תולדות, ארוע בו נפצע בראשו נער בן 16. טרם נעצרו הערביות שתקפו אם וילדיה ליד מערת המכפלה ביום הפינוי – וזאת למרות שזהות התוקפות ידועה. בנוסף, טרם נעצרו חשודים מסדרת אירועים של ידוי אבנים מסיבי ביום הפינוי עצמו, ממנו נפגעו מספר ניכר של כלי רכב יהודיים.
"לאור זאת, ולאחר התייעצות עם היועץ המשפטי של הארגון, עו"ד חיים כהן, הוחלט להפעיל את המוקד הטלפוני גם לצורך קבלת עדויות ותלונות על מעשי אלימות של ערבים", אומרים בארגון ומסבירים כי צעד בה נעשה על מנת להביא לשינוי בסדרי העדיפויות של המשטרה, והן על מנת לפעול בכלים משפטיים נוספים כנגד אותם ערבים שהמשטרה אינה אוכפת עליהם את החוק.
בארגון מודים למר שמואל סוקול, אשר הקים אתר אינטרנט מיוחד עם תמונות וסרטים המתעדים את הפינוי, ומבקשים מהציבור להכנס לאתר ולהעביר את הממצאים מהגלישה בו - למוקד הטלפוני של ארגון זכויות האדם ביש"ע.
כתובת האתר היא http://peacehouseexpulsionpictures.blogspot.com/
מספר הטלפון של המוקד הטלפוני הוא 0525-666942