בעקבות קריאה של מזכ"ל תנועת בני עקיבא העולמית, זאב שוורץ, ארגנו מאות שליחי התנועה הדלקות נר המוניות במחנות החורף ובסניפי בתנועה ברחבי העולם. היום בערב ידליקו עשרות אלפי חניכי תנועת בני עקיבא ברחבי העולם חנוכיה מיוחדת, בנוסף לחנוכיה הרגילה כהזדהות עם גלעד שליט.
"במשך השנים האחרונות עברו החניכים אינספור פעילויות בנושא השבויים והנעדרים ובמיוחד בשבוע האחרון, למדו החניכים את סיפורו של גלעד", שיתף צביקה קליין, דובר תנועת בני עקיבא העולמית.
קליין הוסיף "החניכים ממש מרגישים חיבור והזדהות עם גלעד ולא מבינים למה ממשלת ישראל לא פועלת מספיק לשחרור. החניכים החליטו לנצל את כוחם כתנועת נוער יהודית עולמית בכדי לעורר הדים בעולם, ובעיקר בישראל". על כן, בעקבות דרישה מהשטח, החליט מזכ"ל התנועה לצאת בקריאה לכלל הסניפים: הקדישו חנוכיה לגלעד.
היום בערב ידליקו החניכים את הנר הראשון, ובתקווה גדולה יתפללו שיוכל גלעד להדליק כבר את הנר השני בביתו בישראל.
