מבקר המדינה השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס פנה לשר הביטחון אהוד ברק להפסיק לאלתר את גביית דמי הכניסה לאתר "גבעת התחמושת". זאת במסגרת תפקידו כנציב תלונות הציבור.

ממשרד המבקר נמסר כי נציבות תלונות הציבור בדקה את הנושא בעקבות תלונה של אזרח שנדרש לשלם דמי כניסה לאתר. "הבדיקה העלתה כי אין בסיס כלשהוא לדרישה לתשלום אגרת כניסה לאתרי הנצחה ממלכתיים או לאתרי הנצחה אחרים. וכי גם אם מפעילות אותם עמותות פרטיות (כמו באתר "גבעת התחמושת") האחריות להקמת אתרי הנצחה הממלכתיים ולאחזקתם חלה על משרד הביטחון".

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור מוסיף בהחלטתו, כי: "יש חשיבות חינוכית וערכית ממדרגה ראשונה בקיומם של אתרי מורשת לאומית, ובכללם אתרי הנצחה, ובנגישותם לקהל הרחב. מן הראוי אפוא לאפשר לציבור הרחב גישה חופשית לאתרים אלה, מבלי ששיקולים בדבר עלות הכניסה אליהם ישפיעו על החלטתו".

שלמה רז, דובר משרד מבקר המדינה, מוסיף ומציין כי קיימים אתרי הנצחה נוספים במעמד דומה, למשל: אתר קהילת המודיעין בגלילות ומצודת יואב.