ח"כ מיכאל איתן אמר במהלך סיור הליכוד בשדרות כי אין לצאת למתקפה צבאית קרקעית בעזה ללא מטריה מדינית ומבלי שנוסו קודם לכן צעדים אלטרנטיביים. "פעולה קרקעית בעזה עלולה להסב לצה"ל קורבנות, ואם היא לא תלווה במטריה מדינית – לא תצליח למגר את ירי הקסאמים", אמר.
לדבריו, ישראל צריכה לעבור משלב של פסיביות ותחנונים לשלב של עשיה, ולרשותה מגוון רחב של אפשרויות שרק האחרונה שבהן צריכה להיות פעולה קרקעית מאסיבית שתחייב נוכחות ארוכת טווח של כוחות ישראלים בעזה.
בין השאר ציין ח"כ מיכאל איתן: לפני שכובשים מחדש את עזה, וככוח המחזיק בשטח הופכים להיות האחראים למזון ורווחה למיליון וחצי פלשתינים – יש לנסות להלחם בטרור במגוון דרכים חלופיות, בין השאר:
"מבצע צבאי ללא מטריה מדינית עלול לגרום לאבדן מיותר של חיי אדם - מבלי לעקור את הטרור ולהפסיק את הקסאמים. ללא מטריה מדינית ובלחץ בינלאומי ישראל עלולה לסגת, ובמקום לעקור את הטרור – היא תחזק אותו", אמר.
