ספר חדש על הלכות, הליכות ומנהגים ברחבת הכותל המערבי יוצא לאור בימים אלו ע"י "הקרן למורשת הכותל המערבי" בעריכת רב הכותל המערבי הרב שמואל רבינוביץ והרב ישראל יוסף ברונשטיין.
"דינים ומנהגים רבים קשורים בכותל המערבי, מנהגים שחלקם עתיקי יומין, עוד מתקופת החורבן ובסמוך לו, וחלקם מנהגים שנתחדשו במשך הדורות מאז ועד היום, על ידי גדולי ישראל לתקופותיהם, ראשונים ואחרונים, חסידים ואנשי מעשה, מתאבלי ירושלים ואוהביה. רבים מהבאים אל הכותל המערבי אינם מודעים להלכות למנהגים ולמקורותיהם הקשורים במקום קדוש זה הנובעים מהכמיהה אל בנין בית המקדש", מסביר רב הכותל, הרב רבינוביץ' את העילה להוצאתו לאור של הספר.
הספר שיוצא לאור ע"י "הקרן למורשת הכותל המערבי" אוגר בתוכו, לראשונה, מכלול מלא של כל דיני ומנהגי הכותל המערבי, בשפה פשוטה השווה לכל נפש, ובד בבד משלב הוא בתוכו מאגר עצום של מראי מקומות לכל אשר יבקש להעמיק, להרחיב ולבסס את ידיעותיו בנושא זה. לספר מתלווים צילומים ותרשימים. צילומים אלה נלקטו בעמל ומתוך מחשבה רבה ויש בהם עזר רב להבנת הדברים.
בקרן למורשת הכותל המערב מדגישים כי הוצאת הספר לאור הינה חלק במכלול פעולות שנועדו "להביא את דבר הכותל המערבי ולשמור על קדושתו".
