באגודת אפרת מביעים סיפוק מנתוני משרד הבריאות שפורסמו היום המצביעים על ירידה במספר ההפלות בישראל בשנת 2007. באגודה אומרים כי הנתונים מוכיחים כי פעילותם הענפה לאורך שנים רבות נותנת את אותותיה.
על פי נתוני משרד הבריאות המתפרסמים היום בשנת 2007 היו 20,919 פניות להפסקת היריון מתוכם 20,505 אושרו ו-19,544 בוצעו.
שיעור הפסקות ההיריון ירד ל-11.3 ל-1000 נשים בגיל פריון או 129 ל-1000 לידות בשנת 2007. השיעור הנמוך היותר מתחילת שנות התשעים. כלומר: בשנת 1990 היו 150 הפסקות הריון ל-1000 לידות חי. בשנת 2007 היו 129 הפסקות הריון ל-1000 לידות חי.
בשנת 2007 הגיע אחוז הפסקות ההיריון מכלל הפניות לועדות ל-93% בהשוואה ל-96% בשנת 2000.
שיעור הפסקות ההיריון ירד ב-17% בשנים 1990-2007 ו-9% משנת 2000.
שיעור הפסקות ההיריון שבוצעו בהתאם לסעיף 4 של החוק "המשך ההיריון עלול לסכן את חיי האישה או לגרום לה נזק גופני או נפשי: במגמה ירידה מתחילת שנות התשעים, ירידה של 45% משנת 1990 ו-13% משנת 2000.
בשנת 2007 40% מכלל הפסקות ההיריון היו בבתי חולים פרטיים.
ד"ר אלי שוסהים מסר לערוץ 7 כי על פי הנתונים בשנה זו היו הכי מעט הפלות מאז תחילת שנות ה-90'. "משמעות הנתון הזה הוא שחייהם של אלפי תינוקות ניצלו בשנה האחרונה", אומר ד"ר שוסהים.
"לא היה לנו ספק שבמשך הזמן הפעילות שלנו תתן את אותותיה, עד שגם במשרד הבריאות יודו שמספר ההפלות הולך ופוחת, ולדעתנו הוא יפחת עוד יותר בשנים הבאות", אמר ד"ר שוסהים.
הוא הדגיש כי "אגודת "אפרת" מתמודדת לבדה מול מגיפת ההפלות שגורמת בכל שנה לאובדן של עשרות אלפי ילדים, וב"ה, זכינו לראות שהפעילות שלנו מחלחלת אל הציבור הרחב ומעניקה חיים לאלפים רבים של ילדים בכל שנה. הדבר כמובן מחזק אותנו להמשיך הלאה ולהגדיל את היקפי הפעילות כך שנוכל להציל עוד ועוד נפשות".
פעולות ההסברה של אגודת "אפרת" להצלת חייהם של עוברים, כוללות הפצת כמויות עצומות של חוברות, קלטות, תקליטורים, עלונים, פרוספקטים וכדו'. כמו כן פירסמה האגודה תשדירים ברדיו, וכן מודעות רבות בעיתונים ושלטי חוצות.
בנוסף, האגודה מעניקה סיוע כלכלי לנשים הרות במצוקה כלכלית. הסיוע כולל ציוד הנדרש לתינוק כמו מיטה, עגלה, אמבטיה, עריסה, ביגוד ועוד, וכן סל מוצרי מזון למשך שנה הכולל גם מזון לתינוקות וטיטולים. רק בשנה האחרונה בזכות סיוע זה זכו להיוולד למעלה מ-3000 תינוקות.
