היום ערך ד"ר אפרים סנה, יו"ר מפלגת "ישראל חזקה", סיור במוקדי הפשע של העיר באר שבע. לפני שיצא לסיור ביקש סנה להתעכב בביה"ח "סורוקה" שם ביקר את פצועי תאונת האוטובוס הקטלנית משבוע שעבר, יחד עם ד"ר גל איפרגן, סגן מנהל המחלקה הנוירולוגית ב"סורוקה" ומקום שני ברשימת "ישראל חזקה".

לאחר מכן ביקרו בתחנת משטרת מרחב הנגב, שם ביקשו סנה ואיפרגן לחזק את ידי השוטרים המוצבים במקום ולשמוע על תחושותיהם ועל דרך התמודדותם עם מכת הפשיעה בדרום הארץ.

"המחיר שמדינת ישראל משלמת בגין נזקי הפשיעה מוערך בכ-40 מיליארד ₪ בשנה", אמר סנה בתחנת מרחב הנגב. "יש להגדיל באופן מיידי את היכולות והמשאבים של משטרת ישראל וכוחות הביטחון כדי לחסל את הפשע לפני שהוא יהווה איום ממשי על עתיד ילדינו. השקעה בשוטרים וחוקרים נוספים יכולה להביא את המשק לרווח ברמה הלאומית של בין 5 ל-10 מיליארד ₪ בשנה".

בהמשך הסיור, הגיע ד"ר סנה יחד עם חברי המפלגה לאזור התעשייה עמק שרה, שם ביקש לשוחח עם בעלי עסקים באזור הסובל ממכת פריצות וגביית דמי חסות. "מדי יום גובות משפחות הפשע דמי חסות (פרוטקשן) מעסקים בכל רחבי המדינה", אמר סנה בא.ת עמק שרה.

"יש להקים מערך משטרתי מיוחד בכדי לחסל את תופעת הפרוטקשן אשר מתפשטת כמו מגיפה בכל רחבי המדינה, ומקשה עוד יותר את חיי בעלי העסקים הקטנים והבינוניים. המפגש עם המציאות המורכבת בשטח מראה כי במקומות ובתחומים שבהם המשטרה ריכזה מאמץ באופן שיטתי מושגות תוצאות ברורות. לחסל את הפשע זה אפשרי, ומה שדרוש למשטרה כדי לעשות זאת אלו המשאבים הגיבוי וההכוונה המתאימים", הוסיף.