הרב יצחק בצרי, בנו של המקובל ר' דוד בצרי, השווה בראיון חגיגי לרגל החנוכה ביומן הצהריים של ערוץ 7, בין נס הניצחון של עם ישראל מול היונים בו ניצחו מעטים מול רבים, לבין הגבורה הנדרשת כיום מתושבי יישובי עוטף עזה.
הרב בצרי אמר כי למרות המצב הקשה ביישובים אלו, צריך לעמוד מול הסכנות בביטחון ולא להישבר. דוגמה לצורת עמידה כזו הביא מהרב מבריסק שנשאר בביתו בירושלים חרף ההפצצות, ואף לא הסכים לרדת למקלט בביתו, כי בעמידתו חש שהגן על הבית.
"כשאין ברירה צריך לעמוד מול המצב ולא לפחד", אמר הרב בצרי ונתן דוגמה לכך מגבורת המכבים בה עמדו חמישה בנים מול צבאות החזקים מהם פי כמה, ומהדוגמה האישית שנתן להם מתתיהו האב שלאחר שנהרג יהודה, הצטרף איתם למלחמה עד שהביסו את האויב היוני".
"עם ישראל צריך לעמוד בכל מצב, אם יהודי יעזוב את המקום שנמצא בו הוא יאבד את התקווה", אמר הרב בצרי והוסיף כי החשמונאים יצאו למלחמה לאחר שראו שאין ברירה לקיום עם ישראל אלא מלחמה. "כך ראינו בכל תולדות עם ישראל, עם ישראל הוא עם חזק מאוד שיש לו מסירות נפש רבה".
הרב בצרי הוסיף והתייחס למלחמות ישראל אז והיום, ואמר כי דוד המלך לא היה לוקח שום חייל שלא היה כשר טהור ונקי, "ברגע שעם ישראל היה בקדושה וטהרה היו מנצחים", אמר.
לדבריו, יש חשיבות מיוחדת בהקפדה על דקדוק במצוות – קלה כבחמורה, "בניית היהדות היא עצם הדקדוק של המצוות", אמר ונתן דוגמה לא רק מיציאה למלחמה מתוך קדושה וטהרה, אלא גם על הקפדה על הדלקת נר חנוכה בזמנה.