לראשונה, ערך אמש (ה') האגף לחקירות ולמודיעין, יחד עם מחוזות משטרת ישראל ובשיתוף הרשות למלחמה בסמים והאלכוהול ומשרד הבריאות, מבצע בכלל מחוזות המשטרה בנוגע לעבירות פליליות שונות המתבצעות בפיצוציות. זאת בתום פעילות סמויה בת מספר שבועות במהלכה נאספו ראיות בחשד למכירת סמים, להפצת חומרים מסוכנים וחומרים אסורים, למכירת משקאות משכרים לקטינים, ולהפצת משקאות משכרים תוך הפרת סימני מסחר.
מדובר במבצע רחב היקף, בו נטלו חלק למעלה מ-200 שוטרים מכלל מחוזות המשטרה ביחד עם היחידה לפשע פרמצבטי במשרד הבריאות, נציגי רשות המיסים. במהלכו של המבצע נערכו חיפושים בכ-125 פיצוציות ברחבי הארץ, אשר מופו כאמור בשלב מקדים למבצע בהיבט המודיעיני, תוך שילוב הערכות כל הגורמים העוסקים בחקירה. במהלך המבצע נתפסו למעלה מ-2,000 "סמי פיצוציות", רובם בתחום מחוז ת"א.
בנוסף עוכבו לחקירה 50 חשודים בגין העבירות הנ"ל ונסגרו למעלה מ-20 פיצוציות ע"י מרחב יפתח, בגין מכירת אלכוהול לקטינים.
נציין כי כלל החומרים שנתפסו במהלך המבצע הועברו לבדיקות במעבדה האנליטית בחטיבת הזיהוי הפלילי במטא"ר.
במשטרה מדגישים כי מדובר בפעילות כלל ארצית ראשונה אשר נערך בהובלת האח"מ עם כלל המחוזות ובשיתוף גורמי חוץ, תוך מיקוד והפעלת הסמכויות של כלל הגופים כנגד הפעילות הפלילית.
מטרת המבצע היתה להעביר מסר לכל העוסקים בהפצה של סמים מסוכנים, תחליפי סמים למינהם או המוכרים משקאות משכרים לקטינים או המפיצים משקאות משכרים המסכנים את שלום הציבור, כי המשטרה ביחד עם כל הרשויות יפעלו ביד קשה ובאפס סבלנות נגדם, כשלנגד עיני המשטרה שמירת שלום הציבור, בטחונו ובריאותו.