בית משפט השלום בתל אביב, גזר את דינם של אברהם וצבי מולכו, אב ובנו מבני ברק, שהורשעו בעבירות על פקודת מס הכנסה, על חוק מע"מ ועל חוק העונשין.
האב, אברהם מולכו ירצה 30 חודשי מאסר, מהם 15 חודשים בפועל וישלם קנס בסך 35,000 ₪. הבן, צבי מולכו ירצה 48 חודשי מאסר, מהם 30 חודשים בפועל וישלם קנס בסך 35,000 ₪. על החברה הנאשמת, חברת אחוזת הדרים בע"מ הוטל קנס בסך 20,000 ₪.
מרשות המיסים נמסר כי חקירה של מחלקת חקירות מס הכנסה תל-אביב ומחלקת חקירות מכס ומע"מ תל אביב הובילה להגשת כתב האישום ע"י פרקליטות מחוז ת"א.
מכתב האישום עולה כי בשנים 1999 – 2004 ניהלו הנאשמים את פנימיית "בית שושנה מולכו", פנימייה לילדות ממשפחות קשות יום שמומנה ע"י משרד הרווחה ונמצאת תחת חסותו, ואת "חברת אחוזת הדרים בע"מ", העוסקת בניהול בית אבות. הנאשמים היו חייבים להגיש מדי שנה דוח על הכנסותיהם וכן להגיש דוחות תקופתיים למע"מ. במהלך התקופה הרלוונטית ביקשו הנאשמים להקטין את הכנסותיהם ולשם כך זייף הבן חשבוניות מס ע"י הוספת פרטים כוזבים והגדלת הסכומים הרשומים בחשבוניות במאות אחוזים מסכומן המקורי.
בסה"כ כללו האב והבן בספרי החשבונות של החברה חשבוניות מזויפות בסכום של 8,878,697 ₪ לכל הפחות. כמו-כן, לפי כתב האישום כללו הנאשמים בספרים חשבוניות בגין הוצאות פרטיות בסכומים של עשרות אלפי ₪ כל חודש, כדי להגדיל את ההוצאות ולהפחית את החבות במע"מ, בסך של 2,042,419 ₪ לכל הפחות.
עוד עולה מכתב האישום, כי בשנת 2004 פנה הבן ליועץ, עדכן אותו בדבר החקירה הפלילית והעביר לו את ספרי הפנימייה, היועץ העלים את הספרים של מחצית ראשונה לשנת 1999 וספרי שנת 2000, כדי להסתירם מפקיד השומה.
בגזר הדין כותבת השופטת הדסי-הרמן: "בחינת קלסר החשבוניות מלמדת על הקלות הבלתי נסבלת בה בוצעו העבירות, וכיצד במשך תקופה ממושכת שלחו ידם אל קופת הציבור במטרה לשדוד אותה. זו הפעם לא נדרש עובר העבירה להליט את פניו או לעשות שימוש בנשק, הוא יושב אל שולחן העבודה ובעזרת העיפרון או העט הוא מזייף חשבוניות, מנפח את הסכומים הכלולים בהן, כולל בספרי הנהלת החשבונות את החשבוניות המזויפות ואף הוצאות פרטיות, והכל במעשה מרמה, בערמה, בתחבולה ובמטרה לרמות את שלטונות המס ע"י הקטנת החבות במס. . . אכן מי שביצע בפועל את דבר הזיוף הוא הנאשם 2, אך מי שלא עצר בעדו ואף נהנה מהפרי האסור של העבירות, הוא והחברה שבבעלותו, הוא הנאשם 1".
