בשעה 08:05, התקבלה קריאה במוקד מד"א איילון על ירי ודקירות ברח' יהודה הנשיא בישוב מודיעין עילית.למקום הוזנקו 2 אט"נים ו-2 אמבולנסים רגילים.

לצוותי מד"א שהגיעו למקום נתגלה מחזה קשה, מתנדב מד"א המוכר להם היטב, אריה דויטש, מוטל על הרצפה כשהוא מתבוסס בדמו. בעלת הדירה שבה אירע המקרה ונפצעה קל, סיפרה לפראמדיקים כי ערבי, שהוא מנהל העבודה על עבודות השיפוצים בביתה, פצע קשה את מעסיקו, קבלן השיפוצים ולאחר מכן דקר אותה ואת בעלה, ונמלט מהמקום.

איסמעיל יוסף, פארמדיק מד"א שהוזעק למקום, סיפר: "הוזעקנו לקומה חמישית, בבניין ללא מעלית, ושם ראינו אדם מתבוסס בדמו על הרצפה. לקח לי כמה שניות לזהות שמדובר באדם שאני מכיר אישית כבר המון שנים. הוא מתנדב פעיל בתחנה שלנו, ויצא לנו לעבוד הרבה משמרות יחד. זה היה מאוד קשה לראות אותו ככה, הוא לא הגיב, לא הבין מה קורה סביבו. כמתנדב, אתה יודע שאולי תטפל באדם שמוכר לך, אבל כשזה קורה - מאוד קשה לעכל את זה".

דויטש פונה בנט"ן מד"א לביה"ח תל השומר כשהוא סובל מדקירות בראשו ומצבו הוגדר כקריטי. במהלך מנוסתו המחבל דקר אדם נוסף, ואז נתקל במתנדב  מד"א, קובי  רוזנשטיין, שהגיע במהירות מביתו הסמוך כדי לטפל בפצועים. המחבל ניסה לדקור גם אותו  אך רוזנשטיין הקדים אותו, שלף את אקדחו וירה במחבל עד שקרס ונפל על המדרכה.  

במד"א מספרים כי תושייתו וקור הרוח של רוזנשטטין מנעו אסון כבד ועצר את הקטל של המחבל.  אמבולנסים של מד"א פינו את בני הזוג שבביתם בוצעו השיפוצים במצב קל, ועוד פצוע נוסף שנדקר ברחוב, ואת המחבל שנורה ומצבו הוגדר כקשה.