בנק "אוצר החייל" זכה במכרז להרחבת הקרן להלוואות לעסקים קטנים. המכרז פורסם על ידי החשב הכללי במסגרת יישום תכנית להאצת הפעילות במשק, על פי המכרז תורחב הקרן הנוכחית אשר פועלת כיום בבנק אוצר החייל, הבנק הבינלאומי הראשון ובנק מרכנתיל דיסקונט, כך שתתאפשר העמדת הלוואות לעסקים קטנים בסך של כ-400 מליון ₪.

מדינת ישראל תפקיד בקרן החדשה 40 מליון ₪ אשר ימונפו על ידי בנק אוצר החייל לכ-240 מליון ₪. לפי תנאי המכרז בנק אוצר החייל יעמיד הלוואות לעסקים קטנים אשר גובה המחזור השנתי שלהם הוא עד 22 מיליון ₪, כאשר המדינה תעמיד בטוחה להלוואה בהיקף של 70%. בנק אוצר החייל יקבל ממבקשי ההלוואות בקרן בטחונות בגובה של לא יותר מ-24.9% מגובה ההלוואה, ובכך יקל עליהם בקבלת אשראי למימון פעילותם.

הקרן תכלול מסלול מיוחד המיועד לעסקים קטנים באזור שדרות ועוטף עזה, אשר יאפשר העמדת הלוואות בהליך מזורז בגובה של 60 מליון ₪. במסגרת התנאים המיוחדים לעסקים באזורים אלו יתאפשר ללווים, בין היתר, העמדת בטחונות בשיעור מופחת של עד 10% מגובה ההלוואה בלבד, אפשרות לתקופת "גרייס" (דחייה בתשלומי הקרן) על החזר ההלוואה של עד שנה וביצוע מזורז של בקשות ההלוואה.

שר האוצר, רוני בר-און ציין כי זהו צעד נוסף ביישום תכנית האצת הפעילות במשק והדגיש "בתקופה הזו בה עסקים קטנים מתמודדים הן עם השלכות המשבר הגלובלי והן עם המצב הביטחוני בדרום, ישנה חשיבות גבוהה לסייע, ככל הניתן, לבעלי עסקים קטנים ולהקל על אפשרות גיוס האשראי".

החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, הוסיף כי בימים אלה מתנהל מכרז לצורך הקמת קרן נוספת שמטרתה לסייע גם לעסקים בינוניים.