כנרת רוזנפלד מהגרעין התורני בשדרות ורכזת שירות לאומי מטעם האגודה להתנדבות, אומרת בראיון לערוץ 7 כי הרגשות לגבי הימים הקשים אותם הם חווים הם רגשות מעורבים, "מצד אחד אנחנו יודעים שהתקופה אות אנחנו הולכים לעבור היא תקופה לא פשוטה, תקופה שבה אנחנו נשלם את המחיר, הילדים יהיו בבית וכל שגרת החיים תפגע, ומצד שני חיכינו למתקפה הזו של צה"ל תקופה ארוכה כל כך ואנחנו מוכנים לשלם את המחיר הזה".
רוזנפלד מצירה על כך שרק אחרי שהרקטות פגעו באזורים מרוחקים יותר נזעקה המדינה להגן על התושבים, "לצערנו שמונה שנות הסבל של התושבים פה לא הספיקו על מנת לצאת למבצע, ורק אחרי שאזורים נוספים נכנסו לטווח הרקטות המדינה התעוררה".
רוזנפלד אומרת, כי "אנחנו מוכנים לסבול את הקשיים ולשלם את מחיר התקיפה, אנחנו מחבקים את חיילי צה"ל הלוחמים, אבל דורשים לתת לצה"ל לעשות מה שהוא יודע לעשות וצריך לעשות על מנת להפסיק את ירי הקסאם לחלוטין, לא טפטוף, לא פעם ביום ולא פעם בשבוע, לחלוטין".
רוזנפלד מספרת כי פעילותו של הגרעין מופסקת כמעט לחלוטין עקב הוראות פיקוד העורף אשר אינן מאפשרות קיום פעילויות בשום פורמט שהוא, ובשלב זה עיקר הפעילות מתמקדת בסיוע אישי לאותם הורים שנאלצים לצאת לעבודה ובמציאת פתרונות ספציפיים לילדיהם, "ברמה העירונית, עצם השהייה במקום, ההגעה לבתי הכנסת, השיחות עם התושבים, זה עיקר מה שאנחנו עושים כיום, בהתאם להנחיות שאינן מאפשרות הרבה יותר מזה".