(בוידאו: תקיפת מסגד "חולפאא" בג'בליה. צילום: דו"צ)

בפעילות משותפת לצה"ל ולשירות הביטחון הכללי תקפו במהלך הלילה מטוסי קרב של חיל-האוויר בג'בליה את מסגד 'חולפאא', אשר שימש כמוקד טרור מרכזי של הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס ובחסותו בוצע ירי רב של רקטות לעבר ישראל.

מצה"ל נמסר כי המסגד שימש כחמ"ל מרכזי של החמאס, התקיימו בו פגישות של הארגון ויצאו ממנו פעולות טרור רבות. בנוסף, שימש המסגד כמחסן אמצעי לחימה מרכזי בו אוחסנו רקטות קסאם וטילי גראד.

תקיפת המסגד גרמה לסדרת פיצוצי משנה ארוכה וכן לבערה ממושכת אשר מעידה על הכמות הגדולה של אמצעי הלחימה והתחמושת שאוחסנו בו.

בנוסף, תקף צה"ל במהלך הלילה למעלה מ-20 מטרות ביניהן: משגרי רקטות נייחים ערוכים ומוכנים לשיגור, אתרים לייצור ואחסון אמצעי לחימה, מבני טרור, ביניהם מפקדת הכוח המבצע ומשרדי הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, טנדר ובו טילים נגד מטוסים ומנהרה ששימשה להעברת אמצעי לחימה.

מצה"ל נמסר כי הוא ימשיך ויתקוף כל יעד המהווה בסיס לטרור נגד אזרחי מדינת ישראל.