ראש הממשלה, אהוד אולמרט דחה הצעה מחודשת של האיחוד האירופי להפסקת אש של 48 שעות.
 
בפגישה עם שרי החוץ של האיחוד האירופי השוהים בישראל אמר אולמרט "תראו לאן הם יורים? הם מגיעים עד גדרה. לפני הרגיעה הם ירו ל-20 קילומטרים, אחרי הרגיעה הם יורים ל-40 ואם תהיה עוד רגיעה הם יגיעו ל-60 קילומטרים ויותר. אני מכבד את האו"ם ומוסדותיו, אך עתה יש לפעול על-פי ההסדר האזורי שמובילים האמריקנים". 



"נמאס לנו ממחוות הגיע הזמן למעשים, הדבר הראשון שישראל דורשת הוא השגת הסדר שבמסגרתו יופסקו הברחות הנשק וההתעצמות של חמאס".
 
במהלך הפגישה הציג אולמרט את דרישת ישראל ולפיה מועצת הביטחון של האו"ם לא תקבל החלטה בנושא הלחימה בעזה בישיבתה מחר בניו-יורק. "זה איננו הדבר הנכון לעשות כעת. יש לתת הזדמנות למהלך אזורי שיכלול את כל המדינות המעורבות. זה יותר אפקטיבי, כדי למנוע את הפגיעה באזרחי ישראל".
 
שרי הטרויקה הביעו דאגה מהמצב ההומניטארי בעזה וביקשו מראש הממשלה להקים חדר מצב משותף לנושא ההומניטארי. אולמרט נענה לבקשה זאת ואמר כי ישראל דואגת למצב ההומניטארי - תוך כדי הלחימה הוכנסו לרצועה מאות משאיות של מזון ותרופות.

במסגרת סבב השיחות המדיניות שמקיימת שרת החוץ, ציפי לבני, לקראת דיוני מועצת הביטחון שוחחה השרה הבוקר עם שר החוץ של בריטניה, דיויד מיליבנד.

בשיחה אמרה השרה לבני כי "הרצינות של מועצת הביטחון נבחנת לא רק בניירות שמייצרת אלא בערכים שמייצגת. החמאס לא יקשיב למועצת הביטחון ואסור שהתוצר שלה יהיה בעייתי לישראל".

ב-12 השעות האחרונות שוחחה השרה לבני בין השאר עם מזכירת המדינה האמריקאית רייס, ושרי החוץ של קפריסין, טורקיה, צרפת, נורבגיה, ברזיל, הולנד ואחרים.

במפלגת האיחוד הלאומי אומרים כי הפסקת אש לפני השגת יעדי המלחמה תהווה ניצחון לחמאס. "עמ"י כולו אבל על החללים, מתפלל להחלמת הפצועים ויודע כי לא עוצרים באמצע הקרב עד להכרעת האויב", אומרים במפלגה.

לדבריהם, "הפסקת אש לפני השגת יעדי המלחמה תהווה ניצחון לחמאס ומרשם בטוח להפיכת כל שטח מדינת ישראל למטווח טילים של הערבים, אויבי ישראל".

"כל מי שקורא בשעה זו להפסקת אש מסייע לחמאס בלחימה", הוסיפו.