בעקבות סיור ועדת הפנים אתמול בישובי הדרום ועוטף עזה, פנה ח"כ לאון ליטיצקי לשר התשתיות בנימין (פואד) בן אליעזר ביוזמה משותפת עם ח"כ אורית נוקד וח"כ יורם מרציאנו למנוע פיטורי עובדים בחברות הממשלתיות בזמן העימות בדרום.

לדברי ח"כ לאון ליטינצקי, "בסיור נוכחתי לראות את העבודה הטובה שעושים עובדי החברות הממשלתיות בדרום, בזמן שחברות פרטיות רבות נמנעות מלהגיע לקו העימות. לא יתכן כי בתקופה זו, בה הם מתגייסים למען תושבי הדרום תחת ירי הטילים, ההנהלות ימשיכו בפיטורים. שוחחתי על כך עם שר התשתיות ושמחתי לשמוע כי הוא מסכים עם היוזמה ויפעל בנדון".

לדברי ח"כ אורית נוקד, "מבחינה אנושית וגם מבחינה ניהולית – זה לא הזמן להתייעלות. יש לדחות את העיסוק בפיטורים לימים שלאחר השגת הסדר, וכמובן שלעשות זאת במשא ומתן ולא באופן חד-צדדי".

ח"כ יורם מרציאנו אומר, כי "בהמשך לדיון שיזמתי בוועדת הכלכלה של הכנסת, אני חושב שבעת חירום כשנופלים גראדים וקסאמים על תושבי אשקלון יש למנוע פיטורי עובדים בחברת החשמל וחברות אחרות. לא יעלה על הדעת שתושבי אשקלון, שעסוקים בביטחונם האישי יהיו עסוקים גם בביטחונם הכלכלי בשל חוסר רגישות חברתית"