במרפאה לילד ולנוער במרכז רפואי זיו בצפת מדווחים על עליה חדה של 30% במספר הילדים ובני הנוער, מטופלי החרדה, כתוצאה מהלחימה בדרום.

בנוסף מדווחים מהמרפאה על עליה ברמת החרדה בקרב רוב המטופלים במרכז מאז מלחמת לבנון השנייה, כ- 200 ילדים ובני נוער. המלחמה בצפון שינתה את קצב והיקף הפעילות במרפאה למשך שנתיים וחצי מאז מלחמת לבנון השנייה.

ד"ר זיסקינד לב אל מעין, מנהלת מרפאת חרדה במרפאה לילד ולנוער, במרכז רפואי זיו אומרת כי "הסיבות העיקריות לעלייה ברמת החרדה אצל ילדים מאזור הצפון הן מצב הלחימה בדרום המזכיר לילדים רבים, אשר אובחנו במצב חרדה בתקופת לבנון השנייה, את הפחד והחששות בהם היו. חשש נוסף הוא שהגזרה הצפונית תתחמם שוב והמלחמה תחזור".

הסימפטומים בקרב ילדים ובני נוער המגלים חרדה הינם: קושי בשינה, קושי בריכוז, אי שקט, חשש ליציאה מהבית, חזרה להרטבה, ירידה בתיאבון, עצבנות ותוקפנות יתר ומצב כללי של דכדוך.

במרפאת החרדה של מרכז רפואי זיו מתקיים טיפול קוגניטיבי, התנהגותי, בו מקנים לילד כלים להרגעה ולהימנעות מגורמי החרדה. כמו כן מנוהלת שיטת טיפול ייחודית של טיפול מתוכנן וממוקד המערב בטיפול גם את ההורים ועוזר בהפחתת סימפטומים של חרדה ומגדיל את סיכויי הריפוי.  הטיפול ניתן ללא תשלום!

ד"ר זיסקינד לב אל אומרת, כי בכדי להפחית את מצב החרדה המתמשכת של ילדי הצפון שעברו כבר מלחמה, ומפתחים חרדה עקב החדשות והמצב בדרום הארץ יש להסביר לילדים כי יש לעשות הפרדה בין המצב בדרום, לבין המצב כרגע בצפון שהוא מפחיד אבל אין בו סכנה.

תפקיד ההורים להמשיך בשגרה, להיות עסוקים ולא להיצמד לחדשות, דבר אשר משפיע ישירות על הילד.

על מנת לפרוק מתחים מהגוף מומלץ לקיים הליכות עם הילדים ולבצע תרגילי ספורט, המקטינים הפרשת אדרנלין ונוירו-אדרנלין בתגובה למתח פסיכולוגי, ומשפרים את מצב הרוח ורמת אנרגיה.