בתום דיון שארך למעלה משלוש שעות הוחלט בקבינט כי למרות שמבצע עופרת יצוקה ימשיך על פי המתווה שנקבע לו, יש מקום לתמוך ביוזמה המדינית אותה מוביל נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, מול נשיא מצרים.

"ישראל רואה בחיוב דיאלוג בין גורמים מצרים וישראלים על מנת לדון בקידום היוזמה להפסיק את האש", נמסר מלשכת ראש הממשלה.

"ישראל מודה לנשיא מצריים ולנשיא צרפת על מאמציהם לקדם פתרון להפסקת פעולות הטרור מעזה והפסקת הברחות האמל"ח ממצריים לרצועת עזה" נאמר בהודעת רה"מ

עם זאת, החליט הקבינט כי כאמור מבצע "עופרת יצוקה" יימשך כסדרו. "ישראל פועלת על מנת להביא לשיפור המציאות הביטחונית בדרום הארץ", נמסר ממשרד רה"מ.

כזכור, בשעות לפני הצהרים הוחלט להקפיא את התקיפות ברצועת עזה. זאת על מנת לאפשר לתושבי הרצועה להצטייד במזון, מים ותרופות. יצוין כי למרות המחווה ההומניטארית הזו נמשך ירי הקסאמים מהרצועה ושש רקטות שוגרו לעבר יישובי עוטף עזה. לא היו נפגעים בתקיפה זו.