כלי התקשורת מדווחים בהרחבה על חילוקי דעות בקרב חברי הקבינט המדיני-בטחוני באשר להמשך המבצע הצבאי בעזה. לפי הפרסומים שר הבטחון, אהוד ברק, מצדד בהשגת הסכם הפסקת אש. בראיון לערוץ 7 אומר ח"כ גדעון סער מהליכוד כי הוא סבור שעצם הפרסומים על חילוקי דעות בדרג המדיני אינם מועילים, "צריך לזכור שגם אויבנו קוראים את הדברים".
ח"כ סער אומר כי עמדת הליכוד היא שחשוב לנצל את הזמן כדי לממש את יעדי המבצע, ואם הלחימה תיפסק כעת, זה יגרום לנזק.
לדבריו, "חשוב להביא לכך שבתוך הלחימה לא יתאפשר המשך החימוש וההתעצמות של החמאס, כפי שקרה מאז ההתנתקות והחתימה המטופשת על הסכם התהדיה".
יו"ר סיעת הליכוד בכנסת מציין בראיון כי חברי הסיעה מתנגדים בחריפות לרעיון של הצבת כוח בנלאומי שיפקח על ציר פילדלפי, "גם החלטה 1701 בסוף מלחמת לבנון הביאה להצבת כוח בנלאומי בלבנון שהיה אמור לתת מענה להברחות הנשק והדבר הזה מעולם לא התבצע".
גם על מצרים אומר ח"כ סער כי אסור לסמוך. לדבריו, צריך ללמוד מלקחי העבר והעיקר שבכל הסדר מדיני שיתקבל בתום הלחימה לא תהיה הגבלה של חופש הפעולה שלנו באזור עזה.