בישראל דוחים את הקריאות להגיע להפסקת אש כל עוד נמשכות ההברחות לרצועה דרך ציר פילדלפי. צה"ל הונחה להיערך להרחבת המבצע ברצועה בסיום ישיבת הקבינט שלשום למרות החלטת מועצת הביטחון של האו"ם שקוראת להפסקת אש.



ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד, ייצא מחר (ב) למצרים במטרה לגבש הסדר מדיני שיביא להפסקת אש.



מערכת הביטחון הציגה לשרי הקבינט נתונים לפיהם טהרן ממשיכה לנסות להעביר טילים לרצועה דרך המנהרות בציר פילדלפי.

חיל האוויר תקף הלילה כ-35 יעדי טרור בהם מחסנים לאמצעי לחימה, מנהרות ואתרי שיגור רקטות. צה"ל תקף גם מסגד ברפיח ששימש כמחסן לאמצעי לחימה.

גורמי רפואה ברצועת עזה דיווחו כי מניין ההרוגים מתחילת מבצע "עופרת יצוקה" עלה ל-846 בני אדם ולמעלה מ-3000 איש נפצעו. אתמול דיווח קצין בכיר בצה"ל כי בפעולה הקרקעית הצליחו כוחותינו לחסל כ-300 מחבלים.