שופטי בג"ץ הורו לשר לבטחון פנים ולמפכ"ל לנמק בתוך חודש מדוע לא תבוטל ההחלטה לפטר את ניצב בר לב, והמליצו לצדדים לנצל את התקופה הזו למשא ומתן בנושא.
לפני עשרה ימים הגישה המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות המדינה הודעת עדכון לבית המשפט בעניין עתירתו של בר-לב לבג"צ. כזכור באמצע חודש דצמבר ביקשו שופטי בג"ץ מניצב אורי בר לב, מפכ"ל המשטרה דודי כהן והשר לביטחון פנים אבי דיכטר, לקדם פשרה בפרשת פיטורי בר לב מהמשטרה. השופטים המליצו לצדדים להיכנס למשא ומתן ללא תנאים מוקדמים ביניהם.
פרקליטות המדינה הודיעה כי היא 'מרימה ידיים' בנושא וציינה כי על אף שהתנהלו מגעים אינטנסיביים עם ניצב בר-לב ובאי כוחו, מגעים אלה הסתיימו בלא הסכמה,
בפרקליטות המדינה מזכירים כי ביום 8.2.08 החליט השר לביטחון הפנים על פיטוריו של ניצב בר-לב מהמשטרה, לאחר שניצב בר-לב לא קיבל על עצמו את מרות המפכ"ל והתבטא כלפי המפכ"ל באופן שיצר בינו לבין המפכ"ל משבר אמון קשה.
עוד לפני קבלתה של אותה החלטה, עתר בר-לב לבג"ץ באמצעות עורך דין יעקב נאמן, תוך שהוא ניסה לעצור את הליכי השימוע שהתקיימו בפני השר ואת קבלתה של החלטה בעניינו. בקשותיו של בר-לב בהקשר זה נדחו. בפרקליטות ציינו כי הן בעתירתו והן במהלך הדיון שנערך בבג"צ בחודש שעבר טען בא כוחו של ברלב כי המפכ"ל משקר והאשים אותו בשורה של מעשים לרבות פברוק מסמכים.
