שרת החוץ, ציפי לבני, קיימה אחר הצהריים (ד') תדרוך באמצעות 'שיחת ועידה' עם שגרירי ישראל בחו"ל. בתדרוך הביעה השרה לבני הערכה לפועלן של נציגויות ישראל בחו"ל בימי המבצע עד כה.

השגרירים עידכנו כי בעוד שההנהגות המדיניות מבינות את פעולות ישראל התחושה היא שברחוב חוסר ההבנה הולך ומתגבר.

לבני אמרה לשגרירים כי "מלחמתה של ישראל בחמאס היא לא עניין למבצע בודד ועלינו להבהיר לעולם כי הפגיעה בחמאס ממששת את האינטרסים של העולם החופשי אל מול מחנה הקיצונים. ההבנה למבצע הצבאי הוא תולדה של עבודה מאומצת של 3 שנים שקיבעה את החמאס כארגון טרור בלתי לגיטימי. מאז תחילת המבצע הצלחנו להביא לכך שהעולם מבין כי ההברחות לרצועה הן בעיה שחייבת לקבל מענה ועלינו להמשיך ולהטמיע זאת כחלק מהמאמצים להחליש את החמאס לאורך זמן. עם זאת יש להדגיש שגם אם ינתן מענה בינלאומי לסוגיית ההברחות - ישראל שומרת לעצמה את הזכות לפעול ואת יכולת הפעולה אל מול ההברחות- גם צבאית". 

עוד אמרה השרה: "עלינו להבהיר בבירות השונות כי בכל נקודת החלטה - מעבר להרתעה שישראל מייצרת מול החמאס, אל לעולם לחשוב כי המבצע יסתיים בדיאלוג ובהסכמות עם ארגון הטרור. ישראל מצליחה לשמר היעדר לגיטימציה לחמאס מאז עלייתו לשלטון והמבצע הזה לא יסתיים בפיתרון שיאפשר מתן לגיטימציה שכזו".

בהתייחסה לדבריו של נשיא סוריה על השלכות המבצע על הקיצונים באזור אמרה לבני כי "אם סוריה מודאגת מנטיעתם של זרעי קיצוניות באזור – שתוציא את מפקדות החמאס בדמשק ותפסיק את תמיכתה בחמאס. החמאס נתמך ע"י סוריה ומתחזק באמצעות תמיכה אירנית וכל פעילותיה של ישראל בעזה מייצגות את מלחמתם של הכוחות המתונים בשלוחות הקיצוניות באזור".