בחמאס ובשאר אירגוני הטרור מנצלים את הסיוע ההומניטרי, כדי להבריח ציוד, כולל ציוד צבאי, במשאיות האספקה הנכנסות לרצועה.
לכתבנו נודע כי ביום שני עוכבו במעבר כרם שלום ארבע משאיות, שהיו אמורות להוביל ציוד יעודי לרשות האנרגיה ברצועת עזה, לצורך טיפול בתשתית החשמל.
בדיקה של צה"ל גילתה כי במשאיות הללו נעשה ניסיון להבריח מכשירים אלקטרוניים רבים, ביניהם מכשירי מיקרוגל. בין המכשירים הללו נמצאו אמצעי צילום ואמצעי ראיית לילה, אשר נועדו ככל הנראה לשימוש ארגוני הטרור ברצועה.
למרות זאת, התירה ישראל מעבר משאית אחת, אשר נשאה ציוד יעודי לרשות האנרגיה, על מנת לאפשר תיקון תשתית החשמל ברצועה.
קצין המבצעים של מנהלת התיאום והקישור (מת"ק) עזה, סא"ל אבי ביטון. גילה השבוע שהחמאס משתלט על שיירות סיוע הומניטרי שמועברות לרצועת עזה, ומוכר את השלל לאוכלוסייה הפלשתינית.
ישראל תאפשר היום (ה') פתיחה של "מסדרון הומניטרי" לרצועת עזה. בין השעות 11:00 ל-15:00 יעברו לרצועה כ-180 משאיות עם סיוע הומניטרי דרך המעברים "כרם שלום" ו"קרני".