
"העם היה מגויס, הפצועים רוצים לחזור, העורף תקתק ותפקד, השגנו יעדים שהצגנו וזה הסתיים באופן שבו השגנו מה שרצינו, והייתי רוצה שהמדינה תבין שזה מה שקרה. המלחמה הזו, המאבק נגד הטרור, נועדה לשנות את המשוואה שהייתה קודם שהם יורים ואנחנו מתאפקים. זה נגמר ביום שבת כאשר יצאו המטוסים ב-11 וחצי בבוקר, וזה נגמר ביום שבו יצאנו למבצע הקרקעי על מנת לא להסתפק רק בעבודה מהאוויר, לכל אלו שאמרו שישראל לא תעיז להיכנס קרקעית ואווירית", אמר לבני בנאום שנשאה באוניברסיטת תל אביב.
לבני מבהירה כי "גם עכשיו, אנחנו לא צריכים לספור את כמות הקסאמים שייפלו על מנת לבחון אם מגיבים או לא. אנחנו מגיבים. נקודה. הושגה הרתעה בעיניי, אבל אם להערכתנו יסתבר שלא הושגה הרתעה מספקת, הם יחטפו שוב. כי רק בכוח צבאי משיגים הרתעה מול גורמי טרור".
באשר לסוגיית הברחות הנשק אמרה שרת החוץ כי "אנחנו לא רוצים להיות במצב שבו סיימנו מבצע אחד והם מנצלים את השקט שנוצר כדי לקבל עוד ועוד טילים. ראינו אותם עושים את זה בתקופת הרגיעה, ואנחנו לא רוצים שזה יקרה שוב. וכדי למנוע הברחות אנחנו צריכים התגייסות של מצרים שנמצאת בצד השני של עזה. גם מצרים מבינה היום שהתחמשות של החמאס היא בעיה אסטרטגית לא רק של הפלשתינים. גייסתי את ארה"ב שמעת לעת במהלך השנתיים האחרונות באו נציגיה לכאן והיינו מראים להם ומתריעים, ולראשונה יש הסכם לפיו גם ארה"ב רואה את ההברחות כעדיפות ממעלה ראשונה".
לבני הזכירה את נוכחותו המאסיבית של הצבא האמריקאי במזרח התיכון ורמזה כי מדובר בכלי למניעת ההברחות. "לראשונה יש הסכם לפיו גם ארה"ב רואה את ההברחות כעדיפות ממעלה ראשונה, עם גיוס של מפקדות אמריקאיות ימיות וכאלו שנמצאות במזרח אפריקה". עוד הוסיפה לבני ואמרה כי נסיעתה היום לארצות האיחוד האירופי נועדה "לגייס גם אותם לעניין של ההברחות, לא רק ברמת ההצהרה, אלא גם ברמת המעשה", כלשונה.
במקביל לסיוע זה מהעולם מוסיפה לבני ואומרת כי "חשוב לציין שישראל לעולם לא תפסיק להגן על עצמה. במזכר ההבנות עם ארה"ב יש משפט שאומר שמשמעות של הברחות הנשק הן איום על מדינת ישראל, וישראל כמו כל מדינה אחרת בעולם זכאית לפעול, כפי שבהחלטת האו"ם מכירים בהברחות כתנאי בסיסי להפסקת האש מצידנו – ומדובר בסעיפים שהכנסנו להחלטה, אפילו שלא אהבנו אותה. לכן, אם יהיו הברחות נוכל לפעול – כפי שהפצצנו את פילדלפי מלמעלה, וכפי שנעשה אם נרצה לעשות משהו יותר דרמטי, במידה וכל המערך שעשינו עם המצרים ועם הקהילה הבינלאומית לא יתרגם את עצמו לעשייה שאנחנו שלמים איתה".
