נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הודיע הערב (ב') על הורדת ריבית חודש פברואר ב-0.75%. כתוצאה מכך הריבית תעמוד על 1%. זהו שיעור הריבית הנמוך ביותר אי פעם.

אתמול עדכן בנק ישראל את תחזית הצמיחה במשק ב-2009 מ-1.5% ל-0.2%-, עקב ההתפתחויות בכלכלה העולמית ובמשק הישראלי. בנק ישראל מוריד את תחזית הצמיחה לשנת 2009 לצמיחה שלילית של 0.2%, לעומת צמיחה חיובית של 1.5% בתחזית הקודמת. התחזית עודכנה בעקבות ירידה בפעילות הכלכלית ועלויות מבצע "עופרת יצוקה".

בשבוע שעבר הודיע בנק ישראל על החרפת ההאטה ברבעון הרביעי של 2008. מדיווחי החברות והעסקים עלה כי ברביע הרביעי של שנת 2008 חלה החרפה ניכרת בהאטה ואף ירידה בפעילות העסקית לעומת הרביע הקודם - מאזן הנטו של כלל הפעילות במגזר העסקי שלילי, לראשונה מאז הרביע השני של 2003.  

הירידות בפעילות ברביע זה הקיפה את כל הענפים לרבות ענפי התחבורה והתקשורת, ובלטה ירידת היצוא התעשייתי. החברות מדווחות על ירידה במספר העובדים.

נזכיר כי המדד המשולב של בנק ישראל למצב המשק בחודש דצמבר 2008 ירד ב- 1%. הירידה החדה במדד החודש והירידות בו בחודשים האחרונים, מעידות על החרפת ההאטה במשק.

החרפת ההאטה מוצאת ביטויה בכך שכל רכיבי המדד ירדו החודש, הן מדדי היצור התעשייתי והפדיון במסחר ושירותים והן מדדי יבוא ויצוא הסחורות והשירותים.

יצוין כי מדדי ספטמבר-נובמבר עודכנו כלפי מטה, בין השאר בעקבות עדכון משמעותי שביצעה הלמ"ס במדד היצור התעשייתי ובמדד היצוא הסחורות, כן במגמות של מדדי הפדיון והיצור התעשייתי בחודשים אלו.