למרות הפרסומים אתמול בכלי התקשורת כי ממשלת קטלוניה, שהוא המחוז האוטונומי ביותר בספרד, הודיעה על ביטול הטקס לציון יום השואה הבין לאומי, בשל מה שהוגדר "הרצח ההמוני בעזה" יתקיים הטקס.
את ביטול הטקס יזם שר הפנים של חבל קטלוניה, אשר השתתף בעבר ואף עמד בראש אחת ההפגנות האנטי ישראליות הגדולות ביותר באירופה בזמן מבצע 'עופרת יצוקה' .
בעקבות ההודעה על ביטול הטקס החלו מחאות רבות להגיע לממשלת המחוז ולממשלת ספרד הן על ידי הקהילה היהודית המקומית והן מגורמים יהודיים בין לאומיים וארגונים אחרים.
בעקבות גל המחאה הודיע ראש ממשלת החבל על קיומו אולם הקהילה היהודית כבר שלחה הודעה כי היא תחרים אותו בשל הנימה האנטישמית של שר הפנים.
בטקס אחר שנערך אתמול (ב') בפרלמנט של המחוז נכח, שלא כפי המתוכנן, ראש ממשלת המחוז בניסיון, כנראה, לפייס את הקהילה היהודית.
שגריר ישראל בספרד רפי שוץ הבהיר כי ההשוואה בין מבצע 'עופרת יצוקה' לשואת יהודי אירופה נובעת מ"רשעות זדון ובורות" והסביר כי המחאה הגדולה כל כך בחבל ארץ זה, דווקא, נובעת כנראה ממספר המוסלמים הרב בקרב האזרחים שם.
טקסי יום השואה הבין לאומי יצוינו בשאר חלקי ספרד כמתוכנן ובראשם טקס ממלכתי גדול בעיר הבירה מדריד בנוכחות ראשי המדינה והקהילה היהודית בספרד.
בבירות ובערים גדולות אחרות ברחבי אירופה והעולם בכלל יצויין יום השואה הבין לאומי. הטקס המרכזי יהיה בעצרת האו"ם שם אמור הרב ישראל מאיר לאו יו"ר הנהלת יד ושם לשאת דברים.