ערב יציאתו לפורום הכלכלי העולמי בדאבוס נפגש נשיא המדינה בארבע עיניים עם השליח המיוחד של הנשיא ברק אובמה למזה"ת, הסנאטור ג'ורג' מיטשל. הנשיא פנה אל הסנאטור ואמר "אני שמח לקבל כאן חבר ותיק ואדם שביכולתו לעשות שלום ולקבל החלטות נכונות. אני בטוח שסנאטור מיטשל יכול לתרום לתהליך השלום". הנשיא הוסיף ואמר כי "אומרים שארה"ב והממשל החדש ילחצו על ישראל, אבל בעצם אנו הם אלה שנלחץ על ארה"ב לסייע לנו להביא שלום ולהילחם בטרור ואני בטוח שנעבוד יחד תוך שיתוף פעולה להצלחת המשימות הללו".
בסיום הפגישה אמר הנשיא: "אני מעודד – אין סתירה בין עמדות ארצות הברית לעמדתה של ישראל – כמו ארה"ב גם ישראל רוצה שלום, סבורה שיש להילחם בטרור ובראשו בחמאס ובאיראן".
"אנחנו צריכים להילחם בטרוריסטים ובמקביל לקדם את השלום – ישראל לא תרשה לחמאס להרוס סיכויי השלום ותפעל לאסוף את הרצון הטוב שנוצר בין כל הצדדים להגיע לסיום המו"מ עם הפלשתינאים".
מוקדם יותר הבוקר נפגש הנשיא פרס עם הנציג העליון למדיניות החוץ של האיחוד האירופי, ד"ר חבאייר סולאנה. השניים דנו בהשלכות הפוליטיות, הביטחוניות וההומניטאריות של המבצע האחרון בעזה.נשיא המדינה אמר לד"ר סולאנה כי "המטרה המקורית לא השתנתה, היא עדיין השגת שלום, אך התנאים השתנו ועלינו ליצור מצב חדש שבו נוכל לחזור לשיחות שלום."
נשיא המדינה הוביל קו חריף בנושא בידוד החמאס ואמר: "באירופה צריכים להבין שחמאס הוא ארגון טרור לכל דבר ויש לנהוג בחמאס כפי שנוהגים בארגון טרור." הנשיא הדגיש כי ישראל רוצה בשיקום עזה והציע להקים ועדה בראשות יו"ר הרשות הפלשתינאית אבו מאזן , בשיתוף עם מצרים והאיחוד האירופי שתציע כיצד לשקם את עזה ולאילו צרכים להקצות משאבים: . "עלינו להציע תמיכה רחבה וסיוע בשיקום עזה אך אסור ששיקום עזה יוביל לשיקום חמאס – זוהי המשימה של כולנו".
את החלטות הועדה, הציע הנשיא, יישם האו"ם. הנשיא ציין שהשקט היחסי בגדה המערבית בזמן הלחימה הוא ראיה לכך ששיפור רמת החיים של הפלשתינאים יכול להביא למיתון הדעות הקיצוניות.
ד"ר סולאנה ציין כי "המצב הנוכחי הוא קשה ומורכב אך המטרה המשותפת של כולנו כבר שנים רבות היא כבתחילה- השגת שלום. אני חושב שעלינו לדבוק במטרה זו ולהתגבר על הקשיים". סולאנה עדכן את הנשיא בפרטים מפגישתו אתמול במצרים עם שליח ארה"ב למזה"ת, ג'ורג' מיטשל.
