בעקבות הצלחת שני מדריכי "טבעי" לצמחי מרפא שכתב המומחה לצמחי מרפא, דויד קאפח, יוצא לאור הכרך השלישי, שיחד עם שני קודמיו יוצר ספריה ומקור מידע מקיף לצמחי המרפא ולשימוש שלהם ברפואה העממית ובבישול.

הכרך השלישי כולל פרקים שעוסקים במוצרי מזון שבשנים האחרונות התפרסמו מחקרים מדעיים רבים על ערכם הבריאותי והתזונתי כולל ענבים ויין, חלב צאן, גרעיני רימון, מוצרי מכוורת, מיני פירות וירקות וצמחי מרפא בהם רוזמרין, שוש – ליקוריץ, קמומיל, עשב לימון ואחרים.

פרקים נפרדים בספר מוקדשים להתמודדות בדרכים טבעיות עם סוגי מחלות: חיזוק המערכת החיסונית בעיקר בתקופת החורף, בעיות מפרקים וזיקנה, טיפול במחלות עיניים והתפתחות קטרקט, דלקות במעי הגס ומחלות ילדים.

הספר דן בשאלות שמטרידות רבים בחיי היומיום: שתיית קפה ותה – מומלצת או לא? כיצד להכין את הילדים לקור, ניקוי הגוף מרעלים, המלצות לארוחת בוקר בריאה ועוד.

המדריך כתוב בלשון בהירה, כדי לאפשר גם למי שאינו בעל רקע מקצועי להנות ולהשכיל ממנו. במידה ונעשה שימוש במונחים מקצועיים הם מוסברים לקורא. כל הצמחים שמופיעים במדריכים זמינים בבתי טבע או במשתלות לגידול עצמי.

דויד קאפח הוא בעל ניסיון רב בתחומי החינוך והרפואה המשלימה, בעל טור קבוע בנושא רפואה טבעית ומרצה בסדנאות ברחבי הארץ. קאפח, יליד תימן, הוא נצר למשפחת רבנים ודיינים, אשר יצא להם שם בכל מחוזות תימן כמרפאים טובים.