יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, פרש הערב בכנס הרצליה את תוכניתו המדינית ביטחונית כלכלית "היום הזה המדינה ניצבת בפני הכרעה על עתידה. אני מאמין שאזרחי ישראל יבחרו לסיים את עידן החולשה ולהתחיל את עידן ההתעצמות. הם ישימו קץ לעידן האשליות ותחל דרך של הכרת המציאות והתעצמות. זוהי תמצית המדיניות שאותה אנו מביאים – ראייה מפוכחת של המציאות והתעצמות לאומית בכל תחומי חיינו: בביטחון, בשלום, בכלכלה ובחינוך. אין סתירה בין ראיה מפוכחת של המציאות לבין התקווה, אלא להיפך – התקווה נובעת מן היכולת לאתר נכון את מה שמתרחש בפועל".
"לפני שלש שנים, בסוף ינואר 2006, הזהרתי מפני העלייה של החמאס, התעצמות איראן, היחלשות הרשות הפלסטינית, הנסיגה החד צדדית שבוצעה ונסיגות אחרות שתוכננו אז. לצערי, לא הצלחנו לשכנע את הציבור ובבחירות בישראל "קדימה" ניצחה והממשלה בחרה ללכת לדרך אחרת, תוך התעלמות מהמציאות ונקיטה במדיניות, שהצד השני פירש כחולשה: הבלגה מול ירי טילים ו"תהדיה" שעזרה לחמאס להתחזק. המדיניות הזו לא הביאה שלום, לא יונה צחורה ולא יונה בשום צבע אחר. היא הביאה טילים, טיפטןף רקטות, גשם של קסאם ואחר-כך סופה של קסאמים וגראדים. רק אחרי אלפי רקטות ישראל יצאה סוף סוף למבצע בעזה, ובהזדמנות זו אני מבקש להסיר את הכובע בפני מפקדי וחיילי צה"ל ואף להביע את הערכתי לשר הביטחון על עבודת ההכנה שקדמה למבצע. זה היה צה"ל אחר", אמר.
"יחד עם זאת, האמת היא שהממשלה עצרה את המבצע מוקדם מדי ולא אפשרה לצה"ל להשלים את המלאכה ולסתום את הפרצה הדרומית, דרכה הגידול הממאיר של החמאס מקבל את אספקת הטילים. מדוע? בגלל תפישת המציאות ה מוטעית ואי הבנת מהותו של החמאס", ציין נתניהו.
"זהו אינו עוד ארגון טרור, שאם תיתן לו כמה מכות הוא ישנה את דרכו. זוהי תנועה דתית פנאטית מגובה על ידי המשטר האיראני. אם רוצים להסיר את השלטון האיראני בעזה, חובה לעקור את המשטר של חמאס או לאטום את זרימת הנשק לעזה. לא יהיה מנוס מלמוטט את שלטון החמאס בעזה".
נתניהו הוסיף "אתמול איראן שיגרה לווין לחלל , היא ממשיכה את פיתוח הטילים הבליסטיים, היא רצה קדימה לפתח נשק גרעיני ומחדשת את מבצרי הטרור שלה בהם היא לופתת אותנו בלפיתת חנק בצפון ובדרום. האיום האיראני הוא האיום הגדול ביותר ואין מדינה אחרת שעומדת בפני איום דומה. כולכם יודעים שאין המדובר בתעמולת בחירות, משום שאני מדבר על כך כבר יותר מ- 12 שנה. הזמן אוזל במהירות".
נתניהו אמר כי יפעל לממשלת אחדות רחבה אם יבחר, "אם אבחר, כפי שאני מאמין שיקרה, המשימה הגדולה של הממשלה שאקים תהיה להדוף את האיום האיראני בכל היבטיו. נפעל לרתום את הממשל החדש בארה"ב, על מנת לעצור את האיום הגדול הזה. היו לי שתי הזדמנויות לדבר עם ברק אובאמה בנושא לפני שנבחר. התרשמתי שהוא מבין היטב את האיום שמציבה איראן לישראל, לאזור ולאנושות כולה. זהו איום מסוג חדש - מאז תחילת עידן הגרעין לא היה חיבור כזה בין משטר דתי פנאטי לנשק גרעיני. חיבור כזה מהווה סיכון חדש והוא מכוון קודם כל וישירות נגדנו. זהו האתגר החמור ביותר שישראל עמדה בפניו מאז מלחמת העצמאות ב- 48. נפעל בכל המישורים לנטרול הסכנה".
"איראן עושה הכל כדי לסכל את השלום. כל שטח שנפנה יתפס על ידי באי כוחה של איראן, צהל יוצא – חמאס נכנס. החברה הפלסטינית מחולקת בין נציגי האיסלאם הקיצוני לבין הכוחות המתונים, החלשים יותר, שאינם מספיק חזקים כדי להילחם בטרור".
נתניהו הוסיף "אני רוצה לקדם שלום בצורה ריאלית, כי צריך לחזק את המתונים. איך? יש שתי אפשרויות: בדרך הישנה מתעלמים מהמציאות ונכנסים עם הראש בקיר ואז תקום "חמאסטן ב "– או בסיס איראני נוסף. זה לא יביא שלום אלא יגביר את הטרור. אפשר גם לא לעשות דבר וגם זה לא יביא תוצאות. אך יש דרך אחרת, אחראית וטובה – לקדם את השיחות המדיניות ותוך כדי כך לקדם את הפיתוח הכלכלי של הרשות ולחזק את כוחות השיטור הפלסטיני. זהו המסדרון הריאלי היחיד לקידום שלום מדיני."
"אני מבחין בשינוי בגדה, רואים זאת בג'נין ובמקומות אחרים. מה שקרה בגדה ומה שלא קרה בגדה תוך כדי המבצע ראוי לתשומת לב. מה שלא קרה, נובע מכך שהפלסטינים יודעים איזה עתיד הם רוצים ואיזה הם לא רוצים", אמר.
"בעניין המשבר הכלכלי אציין כי ישראל היא אחת האחרונות להיכנס אל המשבר ואם נפעל נכון היא תהיה הראשונה לצאת ממנו. זה משבר ענק, צריך לפעול וזה יעבור אם נפעל, צריך תכנית ברורה להיחלצות ממנו. יש לנו יתרון מובהק, זהו הגודל הקטן של הכלכלה שלנו. יש למשוך השקעות הנה ולהגדיל את נתח השוק, ומכיוון שהשוק שלנו קטן יש יתרון בכך עבורנו. התכנית שאני אוביל מבוססת על פעולה מהירה ב- 5 נקודות: טיפול מיידי במשבר האשראי, הפחתת מיסים, השקעה במו"פ, בניית תשתיות ורפורמות מבניות שיצרו מקומות עבודה".
"גם בתחום החינוך יש להתחיל בהכרת המציאות - הבעיה היא רב שנתית ואינה מתמצה בכסף בלבד. אנו משקיעים בחינוך אבל לא הכל מגיע למורים אלא נספג ברקמות של ביורוקרטיה. צריך להעלות את שכר המורים, אבל גם לשנות תפיסה. יש להעלות את רף הקבלה למקצוע ובכך להגדיל את מספר המועמדים שמבקשים ללמוד הוראה. יש ליצור יוקרה על ידי הגדלת רף הקבלה ללימודים ויש לתת למנהלים לנהל ולעזור לחלשים מיד. יש להתרכז במקצועות הליבה וללמד ערכים – ללמד את ילדי ישראל מדוע הם פה , תנ"ך, תולדות עם ישראל, ולא את ה"נכבה". גם ערכי אזרח ודרך ארץ."
"אחרי הבחירות נשים בצד את היריבות והמחלוקת. אם אבחר אני מתכוון לאחד את כל הכוחות המרכזיים בעם ולהקים ממשלת אחדות רחבה. תחילה אפנה לשותפים מסורתיים - אך זה לא מספיק - צריך לאחד את העם כולו ולכן אפנה לכל המפלגות הציוניות. מול האתגרים הגדולים העומדים בפנינו נצטרך את האנשים הטובים ביותר המנוסים ביותר המתאימים ביותר והרציניים ביותר. ישראל מאוחדת ואיתנה, תוכל לכל אתגר".
