בשבועות האחרונים מספר גדול של פעילי אל קאעידה נכנסו לשטח תימן מערב הסעודית, שם הם הצליחו ליצור רשת תקשורת המאיימת באופן פוטנציאלי על מטרות אמריקאיות וסעודיות באזור. את הדיווח על המצב ניתן היה לקבל מבכירים אמריקאים וכן בכירים תימנים. כתוצאה מהמצב המתוח, כוחות הביטחון התימנים עברו לכוננות עליונה.

בכירים אמריקאים וכן תימנים, מהשגרירות, הביעו דאגה חדשה ממצב אנשי אל-קאעידה בתימן. הם טענו כי מדובר על דאגה ברמה גבוה בהרבה מן הרגיל לגבי התארגנות הטרור בתימן. לאף אחד מן המקורות הבכירים לא אושר להיחשף בשם בגלל רגישות האינפורמציה המצויה בידם.

"ישנן ראיות חזקות לפעילות הלא שגרתית בתימן", אמר בכיר אמריקאי ל-CNN, "ישנה דאגה אמיתית בממשלת ארצות הברית לכך שאל-קאעידה מנסים לארגן התקפות טרור בתימן".

ארצות הברית ממשיכה לדאוג מהתקפות על שגרירות ארצות הברית בתימן, או על מרכזים עסקיים של ארצות הברית בתימן. הדאגות הללו כבר היו קיימות בעבר, אלא שעכשיו התווספה להן דאגה מכך שהקמת רשת תקשורת פנימית בין אנשי אל קאעידה בתימן תוכל, אולי, ליצור להם הזדמנות לתכנן מתקפות על מאגרי נפט סעודיים, או על המשלוחים המאסיביים בים.

הבכירים סיפרו כי קיים זרם של מידע המועבר בשבועות האחרונים ותומך בהצהרות הללו. "ישנן ראיות מוכחות לכך שאל קאעידה שמה דגש על תימן כמקום למבצעים טרוריסטיים גם על קווי הרכבות".

הבכירים משני הצדדים הביעו דאגה עצומה לכך שכל המפתחות לפעילות הטרור של אל-קאעידה עברו מערב הסעודית לתימן, והקצב הולך ומתחזק. הם מפחדים שכל אל קאעידה מחפשים מקום קרוב יחסית ממנו אפשר להפעיל את הטרור.