הרבנות הראשית לישראל הכריזה על "שבת הודיה". הרב הראשי לישראל, יונה מצגר, אמר בשיחה עם ערוץ 7 "פנינו לכל קהילות היהודיות בארץ ובעולם לקיים שבת הודיה על הנסים והנפלאות במלחמת "עופרת יצוקה". כמו שכתוב בפרשה "צללו כעופרת במים אדירים".
הרב מצגר אמר כי הרבנות קראה לרבנים העומדים בראש בתי הכנסת לקיים 'קידוש' ולספר על הניסים והמוסר הלחימה של צה"ל .
"ראוי שהרבנים ידרשו מהקהל לרכוש פירות לט"ו בשבט מארץ ישראל על מנת לחזק את חקלאי ארץ ישראל - פירות ט"ו בשבט שנשתבחה בהם ארץ ישראל ולא טורקיה", אמר הרב.
נזכיר כי כנס הודאה וגבורה בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" התקיים השבוע בקרית גת. לכנס הגיע ציבור מאזור הדרום, אשקלון אופקים. כמו כן הגיעו ראשי ישיבות מירושלים ומכל רחבי הארץ
"לאחר כל מה שעברנו עם תושבי הדרום ועם חיילי צה"ל הרגשנו שיש צורך לקיים כנס הודאה וגבורה, מסבירים מארגני האירוע, "התחושה הייתה שכולנו מדרום עד צפון נפגשנו עם העוצמות הגדולות הקיימות בעם ישראל. ממש שמענו את "קול דודי דופק" ולכן בשלב ראשון עלינו לקיים כנס הודיה".
