איגוד האומנים של ההסתדרות כינס היום את מטה האומנים לדיון מיוחד בנושא מאבק עובדי ונגני התזמורת האנדלוסית. אל הכינוס הגיעו אומנים, שחקנים, מוזיקאים, יוצרים ועובדים מכלל התיאטראות והתזמורות ברחבי המדינה. לרבות: תיאטרון הבימה, תיאטרון חיפה, תיאטרון ב"ש, תזמורת הקמראטה, ארגון אמב"י. כמו כן, הגיעו אל הכינוס ועדי עובדים ממקומות עבודה שונים: בתי הזיקוק, תחנת הפחם והחברה למתנ"סים באשדוד.
במהלך הכינוס, דיבר עופר אמסלם, לשעבר מנכ"ל התזמורת שהודיע כי הוא לוקח על עצמו לכהן בהתנדבות, נכון להיום, כמנכ"ל התזמורת האנדלוסית החדשה והודיע שביום רביעי הקרוב, בשעה 17:00, תיערך חזרה ראשונה של התזמורת החדשה על ידי המנצח תום כהן: "לא היינו מגיעים למצב כזה אילולא הועד, העובדים ונגנים היה מאוחד ונחוש בצדקת דרכו".
יו"ר איגוד האומנים בהסתדרות, דוד גלנוס אמר במהלך הישיבה: "הרצון של עובדי ואומני התיאטראות והתזמורות לשתף פעולה ולהזדהות עם מאבק נגני התזמורת האנדלוסית הינו מדהים. דבר זה מחזק וגורם לנו להיות נחושים עוד יותר להיאבק עבור הסכם קיבוצי לעובדים ולנגנים למען שימור התרבות האנדלוסית במדינת ישראל". עוד הוסיף גלנוס: "בשנה שעברה הובלנו את מאבק תיאטרון חיפה וכיום יש להם הסכם קיבוצי והתיאטרון משגשג. אני לא רואה שום סיבה למה התזמורת האנדלוסית לא יכולה להגיע למצב זה".
יו"ר ועד עובדי החברה למתנ"סים באשדוד, מאיר גבאי אמר "אנו מזדהים עם המאבק הצודק והלגיטימי של עובדי ונגני האנדלוסית. חבל לי על מפעל חיים כזה שילך ויתרסק בעיר כמו אשדוד. ההנהלה לא מבינה שהפיטורים לא פותרים דבר".
יו"ר ועד תזמורת הקמראטה, אלון ראובן אמר כי "יש דפוס שנקרא 'תסמונת המייסד' שמי שהקים את התזמורת חושב שהוא הבעלים שלה. אני מזדהה עם המאבק הזה ואשתף פעולה בכל אשר יצטרכו".