מנכ"ל הרבנות הראשית לישראל, עודד וינר, המרכז את ועדת הדיאלוג בין הרבנות בישראל לוותיקן מתייחס ביומן ערוץ 7 להתפתחויות בפרשת הבישוף מכחיש השואה.

נזכיר כי על פי פרסומים אחרונים הורה האפיפיור לבישוף וויליאמסון כי ייאלץ להתנצל על אמירותיו מכחישות השואה, ובהתאם יוחלט אם להשיבו לכהונתו אם לאון. הבוקר נודע כי הוא הודיע שיתנצל רק אם אכן יתברר לו שהייתה שואה, ואם לא הרי שהוא לא יתנצל.

עודד וינר מספר על ראשית התהליך שהוביל לדרישת האפיפיור, מהלך שהחל בשיגור מכתבה של הרבנות הראשית ולפיו לא תוכל הרבנות להמשיך לקיים את הקשר עם הוותיקן אם יושב הבישוף לכהונתו.

הוא מציין כי בעקבות המחאה הישראלית החלה מחאה כוללת בכנסיות ברחבי העולם ובפרלמנט הגרמני עשרות פרלמנטארית שקבעו כי התגובה המינורית של האפיפיור הייתה טעות, ובעקבות כך חל השינוי בעמדת הוותיקן.

להערכתו של וינר הבישוף וויליאמסון ימשיך וינסה שלא להתנצל בתואנות כאלה ואחרות וכך ימצא את דרכו אל מחוץ לכנסייה.

וינר מוסיף שניסיון העבר הוכיח שהתעלמות מתופעות שכאלה לא הוביל להיעלמותן, אלא להיפך. מפלגות אזוטריות הפכו למפלגות ענק בעקבות ההתעלמות, ואילו כעת זוכה וויליאמסון להוקעה כלל עולמית.

"יש כמיליארד וחצי קתולים בעולם", אומר וינר המספר עד כמה חשוב לטעמו הקשר עם הוותיקן ולהוקעת תופעות אנטישמיות ברחבי העולם, ועל כן עם הוצאתו של וויליאמסון משורות הכנסייה, אין סיבה שלא להשיב את המשך הקשרים בין נציגי הדתות לקיומן של ישיבות הועדה לדיאלוג יהודי נוצרי.

את ערכיו של הדיאלוג בין הדתות מוצא וינר בקיומה של זירת הסברה נוספת למען מדינת ישראל בימים בהם כל אמצעי מגויס למאבק בישראל ובהתנהלותה. זאת בעיקר לנוכח מספרם הרב, מאות מילונים ברחבי העולם, של המאמינים הקתולים המקבלים את דבר הוותיקן ורואים מופת בהתנהלותו מול ישראל. כמו כן הוא מציין את התגייסותם של כמרי הועדה לדיאלוג, הועדה המקבילה לוועדה הישראלית מטעם הרבנות, לפעול לשינוי ההחלטה.

עוד הוא מזכיר את המאבק באנטישמיות שקיבל כעת פומבי כחלק ממאבקי הוותיקן.

כעת, לאחר ההסדרה הצפויה של ההדורים בפרשת וויליאמסון, צפויה לצאת מישראל משלחת של נציגי הרבנות להמשך הדיאלוג. וינר מדגיש שהנושאים המדוברים במפגשים אלה אינם תיאולוגים אלא עניינים של שיתוף פעולה כקדושת החיים, מעמד המשפחה, אקולוגיה ועוד.