נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ערך הלילה (ג') מסיבת עיתונאים ראשונה מאז שנכנס לתפקידו. בנאום שנשא התייחס אובמה למספר נושאים ובהם איראן, המשבר הכלכלי ועוד.

בהתייחסו לנושא האיראני אמר אובמה כי הממשל האמריקאי בוחן את האפשרות להגיע להידברות עם איראן. "הצוות לביטחון לאומי בוחן את המדיניות הנוכחית של איראן וכן בוחן מקומות בהם אפשר להגיע לדיאלוג בונה", אמר. "אני סבור שבחודשים הקרובים נחפש פתחים יצירתיים שבהם אפשר לשבת פנים אל פנים סביב שולחן הדיונים, כדי להגיע לכיוון חדש שיגביר את האמון ויקל על הדאגות שלנו".



"אני חושב שלפחות ישנה אפשרות ליחסים של כבוד הדדי והתקדמות. מינויו של ג'ורג' מיטשל כשליח מיוחד למזרח התיכון מוכיח כי אנחנו פועלים אחרת בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני בפרט ובנושא המזרח התיכון בכלל. כעת תורה של איראן להראות שהיא פועלת אחרת", הוסיף אובמה.

אובמה ציין כי אין תאריך יעד ליציאת הכוחות האמריקאיים מאפגניסטן. "הטליבאן ואל-קאעידה עדיין פועלים באיזור הגבול בין פקיסטן לאפגניסטן", אמר. "מדובר באיזור ששימש כבסיס לפיגועי ה-11 בספטמבר בהם נהרגו אלפי אמריקאים. אנחנו מגבשים גישה איזורית שתביא לתיאום יעיל יותר בין המאמצים הצבאיים למאמצים הדיפלומטיים. לפיכך, אין לי לוח זמנים ליציאה מאפגניסטן, כמו שיש לי מעיראק. לא ארשה לאל-קאעידה ולבן-לאדן להמשיך לפעול בחופשיות ולתכנן מתקפות על אמריקאים". 

בהתייחסו למשבר הכלכלי אובמה העריך כי התוכנית הכלכלית אותה הוא הציג תציל את המשק האמריקאי. "אני לא יכול לומר שהתוכנית מושלמת, אבל אני כן יכול לומר שעיכוב האישור של התוכנית יגביר את המשבר שירשנו מהממשל הקודם", אמר אובמה שהוסיף כי "לא אאפשר לקטסטרופה כלכלית להתרחש. אעשה הכל כדי להחזיר את אמריקה למסלול".

נציין כי הסנאט האמריקני אישר הלילה ברוב של 61 תומכים מול 36 מתנגדים, את תוכנית התמריצים לכלכלה האמריקנית של אובמה, בהיקף של למעלה מ-800 מיליארד דולרים. ההצבעה על האישור הסופי של התוכנית תתקיים במהלך היום.

מאוחר יותר שוחח אובמה עם ראש ממשלת אוסטרליה, קווין ראד, והציע לו סיוע בהתמודדות עם שריפות הענק בארצו. אובמה אמר לראד כי הוא מתפלל עבור אזרחי אוסטרליה ושולח את תנחומיו למשפחות הנספים. עד כה נספו למעלה מ-170 בני אדם בשריפות.