נבחרת הנערים של כיתת העולים בישיבת בני עקיבא נווה הרצוג באשדוד זכתה במקום הראשון והשני בתחרות ריצת שדה למרחק של 2,500 מ' שהתקיימה בבקעת הירדן.

במרוץ הארצי השתתפו 150 בני נוער מכל הארץ וקדם לו מקצה מחוזי שהתקיים לפני כחודשיים וגם בו זכו תלמידי נווה הרצוג במקום הראשון.

למקום הראשון הגיע קרה מקונניט שהשיג תוצאה של 7:36. במקום השני הגיע טרפה טרקון עם תוצאה של 7:43.

הנבחרת מורכבת מנערים שעלו לאתיופיה הלומדים בכיתת עולים הנפתחת אחת לשש שנים בישיבה באשדוד.

מנהל ישיבת נוה הרצוג, שמעון אילוז, מציין בסיפוק כי התלמידים עמדו בהבטחתם וקטפו גם את המקום הראשון בתחרות הארצית. "יש לזכור כי מדובר בריצת שדה, בדרגת קושי גבוהה במיוחד" מסביר אילוז ומדגיש כי "בשלב המחוזי, שכבר היה קשה, השתתפו כ-200 רצים מהמחוז, כך שהזכייה במקום הראשון בשלב הארצי, שהוא הרבה יותר קשה, היא מתוקה שבעתיים ומעידה על יכולת התלמידים שלנו".

שמעון אטיאס, המורה לספורט שהכין וליווה את התלמידים לתחרויות, מדגיש בגאווה כי תלמידי נווה הרצוג הוכיחו רמה ספורטיבית גבוהה במיוחד, יכולת אישית ורמת סיבולת ומעל הכול רוח לחימה ונחישות. "הם אפילו שיפרו את התוצאה מהתחרות בשלב המוקדם" סיכם בגאווה.

אטיאס סיפר כי מפגש מעניין יכול להיווצר בשנים הבאות כשתיפגש הנבחרת של נווה הרצוג אשדוד עם ישיבת בני עקיבא אחרת: ישיבת תו"ם במושב חרב לאת שזוכה כבר שבע שנים ברציפות עם קבוצה מוכשרת של נערים, שעלו מאתיופיה ומתחרים כבר מספר שנים ברמה הארצית וברמה העולמית.