ראש עיריית רמת השרון, איציק רוכברגר, יזם במבצע לנוכח משבר המים הפוקד את מדינת ישראל: במשך חצי שנה תמדוד העירייה את צריכת המים הממוצעת של התושבים ביחס לעבר, ומי שיפחית את הצריכה בשיעור החד ביותר יזכה בפרס ויחליף את ראש העיר איציק רוכברגר למשך שבוע.
הפרס יכלול את כל התנאים הנלווים: לשכת ראש העיר תעמוד לרשות הזוכה, כולל השתתפות בקבלת החלטות, פגישות עם תושבים וכו'.
המבצע יחל באחד במרץ 2009 למשך שישה חודשים, קרי האחד ספטמבר ומיועד לתושבי רמת השרון בלבד. בנוסף לנתונים הכמותיים שימדדו בתקופה האמורה יצטרכו המשתתפים להצביע על הצעדים שנקטו כדי להגיע לתוצאות, כגון ייבוש דשא, התקנת חסכמים ועוד.
ראש העיר איציק רוכברגר ציין כי "החיסכון במים הוא צו השעה לנוכח המשבר החמור הפוקד את מדינת ישראל. חשבנו על דרך מקורית לעודד את התושבים לחסוך במים והגענו למסקנה שאין פרס יותר מקורי, מאשר להיות ראש עיר למשך שבוע ימים. אני מצפה בכיליון עיניים לפגוש את ראש העיר ’החסכן’ וקורא לכל תושבי רמת השרון לקחת חלק במבצע החשוב ולהתחיל לחסוך במים".