יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו אמר היום (ב) בישיבת הסיעה כי בכוונתו להקים ממשלת אחדות לאומית רחבה, שתכלול גם את קדימה. "אני מתכוון בהקדם האפשרי להקים ממשלה ולפנות גם לקדימה כדי שתצטרף לממשלת אחדות לאומית רחבה. לא נוכל להשאיר את מדינת ישראל ללא ממשלה, ונקים ממשלה בהקדם", אמר נתניהו והוסיף "הבוחר הישראלי החליט בצורה ברורה ללכת בדרך של עוצמה. הבוחר קבע שהמחנה הלאומי יקים את הממשלה".
בני בגין (הליכוד) אמר כי "המסר של הליכוד יותר מסובך וקשה. יותר נוח לומר לציבור תצביעו עבורנו תפתחו את החלון ותראו יונה עם עלה זית. שבוע אחרי אימרה זו של לבני, מצאו תושבי אשקלון על עדן החלון רסיסי גראד. תפקידנו היה לומר את המסר האמיתי גם אם הוא קשה". בגין הוסיף כי "ניתן וצריך להקים ממשלה גם אם היא תהיה צרה. ותוך זמן קצר נקים ממשלה טובה ל-4 שנים שתוביל את ישראל לשגשוג ולביטחון".
ח"כ סילבן שלום (הליכוד) אמר כי "הבחירות האחרונות היו על משאל עם על דרך והעם אמר את דברו. אנחנו נפעל להקים ממשלה באופן מהיר עם המפלגות הלאומיות אך נפנה גם לקדימה וגם לעבודה כדי ליצור קואליציה רחבה וגם שתהיה אחדות בעם. הממשלה הבאה לא תיהיה עם רוטציה הממשלה הבאה תיהיה בראשות נתניהו והליכוד", אמר שלום וציין "אנחנו יכולים להרכיב ממשלה טובה וראויה לעם ישראל גם ללא קדימה".
יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער אמר כי "רוב הציבור הביע אי אימון בקדימה ובדרכה, רצה ורוצה את נתניהו כראש ממשלה, ואת דרכו של הליכוד...היום קדימה עושה דבר שלא יעשה, הם יודעים שאין סיכוי שלבני יכולה להקים ממשלה ומכניסים את המערכת הפוליטית לסחרור מסוכן", אמר ח"כ סער והוסיף "בע"ה תוקם ממשלה בראשות בנימין נתניהו".
