הוועדה העירונית לפיתוח כלכלי ותעסוקה שהתכנסה השבוע בראשותו של ראש העיר ניר ברקת, קיבלה את הצעתו של ראש העיר והחליטה לפעול ליצירת שיתופי פעולה כלכליים עם ערי הלווין ופיתוח מרחב מטרופולין ירושלים.
ראש העיר, ניר ברקת אמר כי "שיתוף פעולה במודל נכון בין ירושלים לערים סביבה יביא לצמיחה כלכלית משמעותית לאיזור כולו ולשיפור איכות החיים ממנו יהנו כל תושבי המטרופולין."
ראש העיר עדכן את הועדה כי זימן את ראשי הערים והמועצות בירושלים רבתי ל"שולחן עגול" על מנת לדון בקידום שיתופי הפעולה בין ירושלים לערים סביבה.
הוועדה שמעה סקירה על מודלים לשיתופי פעולה מטרופולינים בארץ ובעולם מפי פרופ' שלמה חסון וראש הסגל מיכל שלם. הועדה החליטה להנחות את כלל גורמי התכנון והביצוע בעירייה, יחד עם חברות הבת העירוניות והתאגידים, לקדם שיתופי פעולה, תהליכי תכנון וביצוע פרויקטים לפיתוח מטרופוליני בירושלים הכוללים את מרחב ירושלים רבתי. תחומי הפעילות המטרופולינית יכללו פיתוח תשתיות תחבורה, מים, ביוב וניקוז, אזורי תעשיה, אזורי מלונאות, קידום תוכנית הפארקים המטרופולינים ועוד. החברות והתאגידים העירוניים יונחו להציע הצעות למימוש תוכנית עבודה משותפת עם ערי הלווין והישובים השונים בירושלים רבתי.
בנוסף דנה הועדה בצורך לפעול לקידום ההון האנושי בירושלים ובפיתוח מקורות פרנסה נוספים. הועדה שמעה סקירה מפי גב' בוני גולדברג, מנהלת מינהל שירותי קהילה בעירייה ומר חיים עמר, מנהל רשות התעסוקה העירונית והחליטה להקים פורום עירוני לקידום ההון האנושי ומקורות פרנסה בעיר.
החלטות הועדה לפיתוח כלכלי ותעסוקה יובאו לאישור מועצת העיר בישיבתה הקרובה.
