מבקר התרבות של העיתון 'בשבע', אמציה האיתן, לא מצליח להיות במתח לקראת טקס האוסקר הערב ומועמדותו של הסרט הישראלי 'ואלס עם באשיר'.

האיתן מחריף את דבריו וקובע שאף יעדיף שהסרט לא יזכה בפרס הנכסף ולו כדי למזער את הנזק ההסברתי הצפוי למדינת ישראל בעקבות זכייתו של הסרט.

בדבריו ביומן ערוץ 7 מגולל האיתן בקצרה את עלילת הסרט המספר את קורותיו של הגיבור המבקש להיזכר באירועי מלחמת לבנון הראשונה, פוגש חברים ומכרים שמזכירים לו את אירועי המלחמה ההיא. בתום הסרט העשוי כידוע כמצויר נראים תצלומי תקריב של גופות הנטבחים בסברה ושתילה. זאת לאחר שמובהרת בסרט אחריותה הישירה של ישראל למעשה.

לדבריו של האיתן דווקא ייחודו ואיכותו הביצועית של הסרט היא שהופכת את אמירתו האנטי ישראלית לחזקה כל כך, וזכייתו, אם אכן תהיה, בפרס תוביל להרחבת מעגל הצופים בסרט, מעגל שגם כך הוא רחב ביותר.

להערכתו סרט שהיה מזכיר את הסיבות ליציאה למלחמה, כלומר הטרור שהופעל כלפי הצפון וירי הקטיושות שהובילו ליציאה למלחמה, לא היה זוכה ביחס האוהד לו זכה הסרט הנוכחי. "המסקנה של הסרט היא ששוב תפסנו את צה"ל וישראל כברוטאלי ויורה לכל עבר וקציניו עסוקים במילוי תאוות ליבם. זה סרט שמייחצן את עם ישראל בצורה הכי גרועה שאפשר".

באשר למציאות בה דווקא סרטים אנטי ישראליים זוכים למעמד של כבוד, אומר האיתן כי מדובר במעגל פלאים בו תקציבים תלויים בפרסים וברגע בו האקדמיה הישראלית מעניקה לסרט פרסים בשל עמדותיהם של אנשיה, ומכתירה אותו בתואר הסרט הטוב ביותר, הוא מקבל עם הפרסים די תקציבים לקידומו בעולם, ובכך הוא מתחיל את צעדיו בעולם ביתרון רב על פני סרטים אחרים. "סרט לאומי שיראה כמה המלחמה הזו צודקת לא יזכה בארץ לשום מקום וממילא אף אחד לא יוציא אותו החוצה".