בתרגיל משק לשעת חירום שהתקיים במועצה אזורית שומרון התכוננו למלחמה כוללת עם המדינות השכנות. התרגיל כלל רצף של למעלה ממאה אירועי חירום קלים וחמורים, העלולים להתרחש ברחבי המועצה בזמן חירום. בין התרחישים גם מלחמה כוללת כאשר אזור השומרון הופך רגיש יותר עקב אירועי החבלה התכופים הנגרמים ע"י התושבים הערבים באזור.
במסגרת התרגיל התייחסו המתרגלים גם לאפשרות של אירוח משפחות שיפונו מערים ברחבי הארץ וכן נערכו בהתאם למצב בו רוב הגברים בשומרון מגוייסים במילואים ליחידות קרביות - מה שמצריך תגבור כוחות הוראה בבתי הספר למשל.
בתרגיל נטלו חלק כל מחלקות המועצה, בראשות ראש המועצה והמנכ"ל. והשתתפו נציגי משרד הביטחון (מטה מל"ח שרון שומרון), נציגי הצבא - חטמ"ר אפרים, שומרון ומנשה, פיקוד העורף - מחוז ירושלים. הצטרפו גם "צופים" מהצד מהמועצות השכנות - קדומים ואלקנה.
בסיכום התרגיל, התייחס ראש מטה מל"ח של מחוז שרון-שומרון, רמי בוסי, ללקחים שעלו ולרצינות הרבה בה המועצה מתייחסת לנושא זה וביקש להעביר לתושבים את התרשמותו בעניין.
ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, ציין לשבח את התנהלות צוות מל"ח של מועצה אזורית שומרון והביע תקווה כי אירועים אלו יישארו בגדר אימונים בלבד.