בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את בקשתם של בנק דיסקונט ובנק לאומי להורות על כינוס נכסי מפעל ויטה פרי גליל בחצור הגלילית.
 
ההחלטה שקיבל בית המשפט תאפשר למפעל עוד אורך נשימה מסויים ותמנע את סגירתו המיידית, אולם מצבו של המפעל מוסיף להיות קשה ועתידו איננו ברור.
 
ח"כ ראובן ריבלין (הליכוד) הודיע היום, כי ראש הממשלה המיועד נתניהו, מתכוון להקים ועדת שרים מיוחדת שתאתר דרכים לסייע למפעלים במצוקה הראויים לתשומת לב של המדינה, כדוגמת 'פרי גליל'.

לדברי ריבלין: "פרי הגליל הוא מפעל שיש לו עיר, כמעט כמו שחצור הגלילית היא עיר שיש לה מפעל. ועדת הכספים שמתכנסת היום לדון בעניין שולי, חייבת לשמש קול קורא לבנקים לדחות את פירוקה של פרי גליל עד כינונה של הממשלה הבאה, כדי לתת סיכוי להצלת המפעל ועובדיו".

שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, אלי ישי, ביקר אתמול את העובדים וקרא שלא לתת למפעל להיסגר. "חייבים לעזור למפעל שלא ייסגר", קרא ישי. "מעבר לכאב העצום של עובדים שישארו חסרי פרנסה, הרי למדינה זול יותר שהמפעל יעבוד, אחרת המדינה תצטרך לשלם דמי אבטלה. סגירת המפעל תשליך על רבים נוספים, דוגמת החקלאים. כאלף איש נוספים ייפגעו".

מאות עובדי מפעל השימורים פרי גליל בחצור הגלילית הפגינו אתמול בגיבוי ההסתדרות, במהלך ההפגנה, הבעירו העובדים צמיגים וחסמו את הכניסה למפעל. במשטרה חוששים כי המשך פעולות המחאה ע"י העובדים יחריפו את המצב.

אלברט עובד מפעל 'פרי גליל' שעובד כבר שנים במפעל אומר לערוץ 7 כי המפעל הוא מקור הפרנסה היחיד בחצור הגלילית, "המפעל מקיים מאות משפחות וביניהם משפחות מרובות ילדים שבקושי מתקיימים ממשכורת ובנוסף רוצים לסגור את המפעל סגרו להם את החיים".

לכתבה במלואה לחץ כאן.