ראש הממשלה המיועד נאם הערב בטקס הכנסת שמונת ספרי התורה לזכר חללי הטבח בישיבת מרכז הרב, "לפני שנה קרה פה אסון גדול בנפול פה שמונה מבנינו על קידוש ה' תוך כדי לימוד התורה", פתח נתניהו.

"אי אפשר לגדוע את הרוח", קבע נתניהו "אנחנו יודעים את זה כי ראינו בשנה החולפת שהם לא הצליחו, קיבלנו הוכחה נוספת לפני חודשים מספר, במבצע להדיפת הטרור בעזה, כשעם ישראל התלכד כאיש אחד ובתוכו בני ישיבות שנלחמו שם".

לדבריו, "לא רק שהרוח לא נגדעה היא גברה, החלק החשוב של בני הישיבות בהתייצבות בראש הלוחמים, יחד עם אחינו מכל חלקי עם ישראל וגם מבני המיעוטים, ההתייצבות שלהם היא מופת המשפיע על כל עם ישראל. אני יודע שהרוח הזאת שואבת מהאמונה והמורשת של עמנו, היא באה מתוך התנ"ך, מתוך ירושלים ומהשמירה שלנו על הערכים האלו במהלך הדורות".

"אני נרגש עכשיו כשמעתי שבזכות תרומה נדיבה הכנסתם היום לכאן שמונה ספרי תורה לזכר שמונת הבנים שנפלו", אמר נתניהו, "אני רוצה לומר לכם שאנחנו, בממשלה הבאה שנקים במהרה בעזרת ה', נעניק לכל ילדי ישראל את יסודות המורשת הזאת שהם הבסיס לקיום שלנו כאן".

"נעניק להם את היסודות האלו כדי שיוכלו להכיר את מורשת ישראל, לדעת ואני מאמין שגם לאהוב, אני מאמין שזה דבר שיאחד ציבורים עצומים דתיים וחילוניים כאחד", ציין נתניהו.

"למשפחות אני אומר, קבלו את היום הזה כנחמה ואני מאמין שבכוחות משותפים נתגבר על כל אוייבינו כאן בהמשך ונשיג שלווה לעירנו ולעמינו", חתם נתניהו את דבריו.

נתניהו נפגש במהלך האירוע גם עם שני מחסלי המחבל, סרן דוד שפירא והרב יצחק דדון, נתניהו אמר לשניים, "כל הכבוד, כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא".