ח"כ יולי אדלשטיין (ליכוד) סייר היום ביישובי המועצה האזורית שומרון כאורחו של ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה. במהלך הסיור ביקר ח"כ אדלשטיין באיזור התעשיה ברקן, ביישובים ברוכין ורחלים, שם טעם מיינות השומרון ביקב בוטיק "טורא".

לאחר מכן ביקר ביישוב ובישיבת ההסדר בהר ברכה, לאחריה נפגש בשכונת מגורשי שא-נור וחומש ביישוב שבי שומרון עם לימור סון-הרמלך ועם חברי גרעין השיבה לחומש, המורכב ממשפחות מגורשי חומש ושא-נור וצפה אל הריסות הישוב חומש - בהר ממול.

לאחר הסיור אמר ח"כ אדלשטיין, "כואב לראות את רדיפת ההתיישבות בידי ממשלת 'קדימה' - כפי שנוכחתי היום. אני מאמין כי בממשלה הבאה שתוקם נתקן עוולות אלו".

עד עתה סיירו בשומרון כמעט עשרים ח"כים ומועמדים ריאליים ומועצת שומרון שואפת להגיע ל-30 בתקופה הקרובה..
הסיורים מתקיימים במתכונת "סיורי עומק" לאורך יום שלם וכוללים ביקורים בישובים ומאחזים, תצפיות ביטחוניות ומפגשים עם אישים מרכזיים בשומרון, רבנים, ראשי ההתיישבות, נציגי מזכירויות הישובים ופעילים נוספים. בסיורים משתתפים גרשון מסיקה, ראש המועצה ובני קצובר, יו"ר ועד המתיישבים.
במועצה האזורית שומרון מסבירים כי לסיורים יש השפעה דרמטית על המשתתפים בהם, "לאחר יום שלם של סיור והכרות בלתי אמצעית עם הישובים בשומרון, כמו גם המפגשים עם התושבים, מתבטאים האורחים בהתרגשות ומבטיחים לסייע ככל יכולתם לבניין השומרון בתפקידיהם בכנסת ובממשלה הבאה".
ח"כ משה כחלון שהשתתף אף הוא בסיור בשומרון הצהיר בסוף הסיור "אין לי ספק שהופנמה הטעות של נסיגה מחבלי ארץ ישראל - שגיאת עקירת הישובים לא תחזור על עצמה שוב ביהודה ושומרון. לאחר שנוכחנו לראות בעוטף עזה ודרום הארץ בצורה ברורה את הטעות הנוראית בגירוש, אין ספק כי יש להקים את חומש ושא-נור מחדש.זה הזמן בו ניתן לתקן, זה הזמן להקים את חומש ושא-נור מחדש".
גם יו"ר מפלגת "הבית היהודי" הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, אמר לאחר סיור שערך בשומרון לפני הבחירות כי "אחת ממשימותינו הראשונות מיד אחרי הבחירות הינה לשחרר את טבעת החנק מעל הישובים, לא יתכן מצב בו קיימות תכניות מתאר מאושרות ע"י כל הגורמים, ובמיוחד באדמות מדינה, שאינן יוצאות אל הפועל בגלל חתימה של שר הביטחון שמתעכבת במכוון כמה שנים. "במשא ומתן הקואליציוני עם הליכוד שככל הנראה ירכיב את הממשלה הבאה נעלה גם את נושא בנייתה מחדש של חומש ושאנור".