מועצת הרבנות הראשית, תתכנס ביום ה' השבוע לסיור ולישיבת מועצה באלון-מורה, כחלק מיוזמות שונות בתקופה האחרונה לחיזוק ההתיישבות ביהודה-ושומרון. בישיבה יעלו לדיון נושאים שוטפים העומדים על הפרק בכל ישיבת מועצה, כמינוי רבני ערים, ונושאים נוספים הקשורים במחלקות הנישואין, אך הישיבה תעסוק גם בנושאים הקשורים לחיזוק ההתיישבות ביהודה-ושומרון.

את ישיבת המועצה והסיור יזם הרב הראשי, הרב יונה מצגר, בעקבות סיור שערך לפני כשבועיים ביהודה ושומרון, שם ביקר בישיבות ומדרשות, ושמע סקירה על ההתפתחות התורנית בישובי יהודה-ושומרון.  

מהרבנות הראשית לישראל נמסר לערוץ 7 כי הרב מצגר יעלה בישיבה בפני חברי המועצה הצעה לשבת מרוכזת ביישובי יהודה-ושומרון, בה כל רב יהיה אורח של יישוב אחר, ולחיזוק תושבי היישובים.

הרב שאר-ישוב כהן, רבה של חיפה וזקן חברי מועצת הרבנות הראשית, אמר לערוץ 7 לקראת הישיבה כי יש סמליות רבה בכך שישיבת מועצת הרבנות הראשית לישראל, בחודש אדר - חודש שמרבים בו שמחה, מתקיימת דווקא באלון מורה.

"בישיבה שלפניה נבקר, ככל הנראה בישיבות בשילה, הר-ברכה ואלון מורה יש משמעות סמלית יותר מכל דיבור אחר, לחוות-דעת תורנית על ההתיישבות במקום, אנו מקווים שהרבנות הראשית בה חבר הגאון הרב יעקב שפירא, תמשיך בכך את אותה הדרך של אביו זצ"ל, וכן את דרכו של הראי"ה קוק מייסד הרבנות".