(סדנת בישול ממטעמי קדם בהכנת המשתתפים עצמם) יום שישי י' באדר 6.3 בין השעות 9:30-12:30

בשמורת הטבע והתנ"ך הגדולה בישראל  מכינים לקראת פורים את משתה הפורים( כשר בהשגחת הרבנות האזורית) וכן סיור אל הגת וצמחי המקרא.

§   מה אכלו העשירים בארץ ישראל?

§   כמה בשר אכלו בארץ ישראל?

§   מה היחס של היהדות לזלילה וסביאה? 

§   מה דינו של בן זולל וסבא על פי המשנה?

פורים וחגיגותיו הוא בבחינת זמן מתאים להכיר ולטעם קצת מטעמי סעודות העשירים, והמשתאות בהם הגישו שפע בשר ויין, ומאכלים מיוחדים ויקרים יחד עם מופעים אמנותיים. לצד בישול וטעימה ממטעמי גורמה מקראיים וקדומים, נשמע על תפריטים מעניינים שהוגשו במהלך משתאות מפורסמים בהיסטוריה ונכין יחד חלק מהמנות.

ולא רק מזון אלא גם סיור מודרך קצר אל הגת העתיקה ואל מכלאת היחמורים

מה בתפריט?

לפתיחה: יין רקח (יין קונדיטון )– יין מבושל ומתובל בדבש פלפל שחור,  מסטיקה ותבלינים קדומים אחרים.

מנה עיקרית : בשר כבש בתנור אדמה שיצלה על גחלים, עוף ברוטב יין, כדורי בשר בקר ביין.

תוספות: בורגול עם בצל מטוגן עדשים ומעט דבש, אשישות – לביבות עדשים טחונים,

ירקות: עלי סלק (מנגולד), עלי כרוב ממולאים בכרשה,  פול ירוק בשום ונענע, פטריות ביין ועוד.

לקינוח: פרוסות תפוחים מוקפצים בדבש וקינמון,קליות: חומוס קלוי, אגוזים, תמרים ופירות

המחיר לאדם: 120 ש"ח

·        את הסיורים תדריך גב' טובה דיקשטיין, דוקטורנטית באוני. בר אילן בנושא האוכל הארצישראלי הקדום.

·        קיום הסיורים מותנה במינימום 20 משתתפים משלמים

פרטים נוספים מחלקת הזמנות: 08-9770770 www.n-k.org.il