בראשית השבוע קיבלה סיעת 'קדימה' החלטה לסרב להצעותיו המפתות של ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, ולא להצטרף לממשלתו. ההחלטה התקבלה אמנם לאחר הצבעה של חברי הסיעה, אך מסתבר ששערי הקואליציה לא ננעלו עדיין מבחינת אנשי 'קדימה'.
בראיון שקיים היום בערוץ 7 עם עוזי ברוך אמר יו"ר האיחוד הלאומי, חבר הכנסת יעקב כץ, כצל'ה, כי בהחלט יתכן שנתניהו יבקש לעשות במפלגות הימין והמפלגות הדתיות שימוש של "פקק", כלשונו עד לכניסתה של 'קדימה' לממשלתו בשלב מאוחר יותר. כעת מתברר שלדברים יש בהחלט בסיס וכי ב'קדימה' עדיין לא סגרו את הגולל על אפשרות שילובם בממשלת נתניהו.
בימים האחרונים קיבלו מתפקדים רבים של 'קדימה' שיחות טלפון, מאחוריהם נשמעו סוקרים ששאלו אותם לדעתם אודות האפשרות להצטרף לממשלת נתניהו.
ההערכות הן שצמרת 'קדימה' מבקשת לבחון אם לא קיים נתק בין החלטת חברי הסיעה לבין השטח בתנועה, ואם לא עולה ממתפקדי המפלגה קריאה לתמוך בעמדתו של שר התחבורה, שאול מופז, ולפיה יש לבחון הקמת צוות מו"מ קואליציוני. באתר תומכי 'קדימה' 'יאללה קדימה' מעריכים כי מאחורי הסקר עומדים אנשיו של מופז המקווים לגלות שהשטח בתנועתם תומך בעמדתו של השר, ולאחר הבדיקה יוכלו להציג את תוצאותיה בפני יו"ר מפלגתם, שרת החוץ, ציפי לבני.
על פי מידע שהגיע לידיעת אנשי האתר, כמעט 60 אחוזים מהמתפקדים שהשתתפו בסקר תומכים בעמדת לבני המתנגדת להצטרפות לממשלה. 34% תומכים בעמדת מופז ואילו 7% לא הביעו עמדה.
עם זאת מציינים שם כי תומכי מופז קובעים שבידיהם סקרים המורים על תוצאות אחרות לחלוטין, ואת התוצאות האלה הם שומרים בידיהם. האם מחלוקת חדשה בין המחנות ב'קדימה' נפתחת? ימים יגידו, ובקרוב.
