מציאות מוזרה קיימת ברצועת עזה. ארגוני הטרור הפלסטיניים ממשיכים מדי יום ביומו לשגר טילים לעבר ישובים ישראליים, ולאחר תגובה צבאית ישראלית מאיימים להפר את "הפסקת האש" שממילא אינה קיימת באופן רשמי מאז ה-19 בדצמבר 2008.

אבו מוג'היד, דובר ארגון הטרור הפלסטיני ועדות ההתנגדות העממית, אומר בראיון לעיתון הפלסטיני "אל-קודס" (5 במרץ 2009) כי הפסקת האש "שברירית ביותר" והוא הוסיף לכך איום ישיר על ישראל ולפיו אם תמשיך ב"תוקפנותה", תקופת "הרגיעה" תסתיים לאלתר.

לדבריו, "הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלסטיניים לא תשארנה שלובות ידיים מול ההתקפות הנמשכות של ישראל בין אם הן מבוצעות בהתקפות אוויריות, בחיסולים או בירי לעבר דייגים בים או חקלאים לאורך קו הגבול".

בהתייחסו לעסקת גלעד שליט, חזר אבו מוג'אהיד והדגיש כי החייל הישראלי החטוף לא יראה אור יום קודם שחרור האסירים הפלסטינים בהתאם לרשימה שקבעו החוטפים, ובראשם מרוואן ברגותי, ראש הפתח' באיו"ש ואחמד סעדאת מנהיג החזית העממית. אבו מוג'היד ציין, כי עסקת שליט "סגורה" בשלב זה ולא ניתן לקיים בעניינה כל מו"מ בגלל עמדותיה של ישראל שניסתה לקשור בין נושא זה לבין הסכם הרגיעה. "שליט יכול לחזור לביתו מיד אם ישראל תמלא אחר דרישות החוטפים", אמר אבו מוג'אהיד והאשים את ישראל בניסיון להציע רשימה חלופית של אסירים שישוחררו בעסקת החילופין.